Hollandscheveld delft onderspit in tweede helft

Hollandscheveld kon Zuidlaren niet de baas. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Waar in de eerste helft de grootste kansen voor de thuisploeg waren, sloegen de gasten uit Zuidlaren in de tweede helft genadeloos toe en gingen er met een 2-5 overwinning vandoor.

Zuidlaren was de makkelijker voetballende ploeg met veel bewegende mensen, maar Hollandscheveld stelde daar werklust tegenover en probeerde vanuit een gesloten verdediging de gasten pijn te doen. De eerste grote mogelijkheid was voor Snippe. Hij liet zijn directe tegenstander de hielen zien, maar zijn voorzet was net te scherp voor Strijker en ook Bijl kwam te laat om te scoren. Vos kwam in actie op een schot van De Haan, maar de keeper bleef fier overeind. Van Rooijen werd op rechts weggestuurd en Vos had moeite met het verraderlijke schot. De rebound werd tegen de touwen geschoten, maar de treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Strijker bijna succesvol

Na een overtreding nam Strijker een vrije bal op de hoek van de zestien meter. Zijn schot wist Luikens met de grootst mogelijke moeite via de lat te keren. De, bij vlagen ongrijpbare, Van Rooijen schoot tot opluchting van Vos voorlangs. In de ‘dying seconds’ had Hagen de 1-0 op zijn schoen, maar wist Luikens de bal te keren. Na rust eenzelfde spelbeeld. Zuidlaren drong aan, maar de verdediging stond vooralsnog prima. Na een kwartier kwam de achterstand voor oranje-zwart. Een lange bal van achteruit was een prooi voor van Rooijen en op zijn harde schot was Vos kansloos (0-1). Na deze treffer was Hollandscheveld het kwijt. Op een gekruld schot van dezelfde speler was hij weer kansloos (0-2).

Aansluiting blijft uit

Hollandscheveld kreeg zeker kansen, maar een kopbal van Strijker werd gekeerd door Luikens en in de rebound kwam Bijl tekort om te scoren. Na dramatisch uitverdedigen was het Van Rooijen die voor de derde keer raak schoot. De thuisploeg bleef het proberen. Vos had een snelle voortzetting en Snippe kwam de bal voor de voeten van Bijl. Die liet zien het scoren nog niet verleerd te zijn (1-3). Waar een prachtige volley van Strijker net achter de lat op het dak van doel beland was het even later Zuidlaren wat wel weer scoorde. Vos was kansloos toen de Nout alleen op hem af kan komen (1-4). Dat Strijker nog op een mooie manier Luikens wist te verschalken (2-4), doet niks af aan de zege van Zuidlaren. Sterker nog het was Arends welke de eindstand op het bord zette (2-5).

Nieuws

menu