Hollandscheveld boekt moeizame zege, Borger met tien man agressiever

Hollandscheveld moet met man meer nog steeds hard werken om van Borger te winnen.

Hollandscheveld moet met man meer nog steeds hard werken om van Borger te winnen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Hollandscheveld speelde zaterdag voor de tweede maal tegen Borger dit seizoen en het mag van geluk spreken dat men de overwinning uit het vuur wist te slepen. (2-1).

Hagen had Hollandscheveld al binnen vijf minuten op voorsprong kunnen zetten, maar hij stuitte op keeper Haandrikman. Waar Borger aandrong en er enkele hachelijke situaties ontstonden voor het doel van de gastheren, was het Hollandscheveld welke een honderd procent kans kreeg. Na een prima aanval over rechts werd Snippe diep gestuurd en hij zette Bijl voor een leeg doel, maar de spits schoot de bal hoog over. Dat het verdedigend slordig was, bleek uit het volgende moment toen Odink de bal te zacht terugspeelde en Roda de bal oppikte. Hij omspeelde Vos en schoof de bal naast het lege doel. Ook Mol deed wat dat betreft een duit in het zakje en weer was het Roda die de bal in de voeten kreeg. Voor Vos legde hij de bal breed op Kenter, maar Koopman was er net op tijd bij om erger te voorkomen. Uit het niets kwam Borger met tien man te staan. Van der Span werd teruggefloten vanwege gevaarlijk spel en kreeg geel. Zijn reactie leverde hem de tweede gele kaart en dus rood op. Uit een corner dan vlak voor rust de voorsprong. Snippe gaf de bal laag voor en Hagen raakte de bal welke ongelukkig via verdediger Edens het doel in ging (1-0).

Tweede helft voor Borger

Borger begon furieus aan de tweede helft. Veelvuldig gerommel in de verdediging leverde bijna een kans voor Roda op. Maar het was Vos die de tegentreffer inleidde. Hij speelde de Jonge aan die omsingeld was. Roda kon daardoor alleen op Vos af en tekende 1-1 aan. Wat volgde was een ontzettende slechte tweede helft van de thuisploeg en Borger rook bloed. Waar iedereen wachtte op de 1-2 viel het doelpunt toch aan de andere kant. Na een goede aanval over Hagen en Snippe stond Strijker aan het eindpunt. De middenvelder krulde de bal onhoudbaar vanaf de rand zestien onhoudbaar in de kruising (2-1). Wat Borger ook probeerde, gescoord werd er niet meer en dus won Hollandscheveld met de grootst mogelijke moeite en bleef het de aansluiting houden met de brede middenmoot.