Vrouwen Hollandscheveld blijven ongeslagen

De Hollandscheveldse vrouwen zijn blij met het gelijkspel.

De Hollandscheveldse vrouwen zijn blij met het gelijkspel. Remco Bos

Dat de dames van Hollandscheveld een goede start van het seizoen kennen, is een understatement. De ploeg van Henry Strijker wist alle wedstrijden te winnen en kent een positief doelsaldo van 26 goals. Ook de tegenstander van vandaag, JVZ, kent een goede seizoenstart. De ploeg uit Zuidwolde staat zes punten achter op de oranje-zwarte dames, maar zij hebben ook één wedstrijd minder gespeeld. In tegenstelling tot Hollandscheveld is hun doelsaldo iets minder, ze scoren iets minder maar laten achterin ook weinig door. Het beloofde daarom op voorhand een mooie wedstrijd te gaan worden tussen deze twee kandidaten voor het kampioenschap.

Toch was de start van de wedstrijd niet echt veelbelovend voor de oranje-zwarte dames. De ploeg verloor vaak de bal waardoor ze niet goed in hun aanvalsspel wisten te komen. JZV kon daarentegen regelmatig een aanval opzetten. Al binnen twee minuten moest keepster Sanne Snippe zich inspannen om een vroege achterstand te voorkomen. Het duurde tien minuten voordat Hollandscheveld zich eindelijk in aanvallend opzicht kon laten zien. Hilde Benning kreeg de bal voor haar schoenen en leek een mooie kans op de openingstreffer te krijgen, de keepster van JVZ wist echter goed positie te kiezen en zodoende het schot van Benning naar de zijkant te boksen. Lange tijd bleef de eerste helft vervolgens rommelig. Hollandscheveld wist geen balbezit te behouden en JVZ kon zich maar niet door de defensie van Hollandscheveld worstelen, de schaarse kansen aan beide kanten werden zodoende vroeg in de kiem gesmoord. Met nog twee minuten te gaan voor rust kreeg JVZ een vrije trap op een mooie positie. In eerste instantie leek Sanne Snippe de bal weg te kunnen tikken, maar ze kwam net iets te kort. De bal lande vervolgens voor de voeten van een speelster van JVZ en die wist, doordat Snippe uit positie was, de bal simpel in te tikken.

Hollandscheveld zet meer druk

Na rust was het spel van Hollandscheveld er niet beter op geworden. Nog steeds wist de ploeg de bal moeilijk in bezit te houden en als ze niet tegen hun eerste punten verlies wilde gaan aanlopen zouden ze het uit een ander vaatje moeten gaan tappen. De ploeg begon vervolgens iets meer druk te gaan zetten op de thuisploeg en creëerde zo ook in de 56ste minuut een kans voor Claudia Duinkerken. Haar poging eindigde helaas wel naast het doel. Maar in de 69ste minuut viel dan alsnog de gelijkmaker. Milady van Dalen kreeg per toeval de bal goed voor haar voeten en wist vervolgens knap de keepster te omspelen. Ze werkte vervolgens de belangrijke gelijkmaker over de doellijn. Lange tijd leek 1-1 ook de eindstand te gaan worden. Beide ploegen wisten nog wel enkele grote kansen te creëren, maar onder andere de lat en de paal wisten doelpunten te voorkomen.

Toch doorbrak JVZ de status quo. In de 87ste minuut kwam de ploeg vanuit een corner verassend op voorsprong (2-1). Hiermee leek de ongeslagen status van Hollandscheveld tot een einde te komen en zou JVZ op drie punten komen van Hollandscheveld. Maar dat was iets waar Milady van Dalen geen genoegen mee wilde nemen. Nog binnen een minuut na de goal van JVZ, wist zij opnieuw de gelijkmaker te maken. Dit keer schoot ze de bal van een afstand op doel. De keepster van JVZ moest zich tot het uiterste strekken, maar kwam net een paar centimeter tekort om de bal tegen te houden (2-2). Met de gelijkmaker behoudt Hollandscheveld haar ongeslagen status, maar ziet wel SV Pesse dichterbij komen, deze ploeg is op 11 december de tegenstander van Hollandscheveld.