Hodo wint nipt van Ruinen

Hodo speelde met iets meer veldoverwicht. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na een periode van ruim 3 maanden speelden de mannen van Hoofdtrainer Eric Prins weer een competitiewedstrijd op sportpark Het Hoge Bos en wel tegen v.v. Ruinen. Het team van trainer Bart Ester stond op een gedeelde 5e en 6e plaats, met 15 punten uit 10 wedstrijden.

Hodo pakte afgelopen donderdag tijdens de eerste competitiewedstrijd in 2022, de volle winst in de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart uit Wanneperveen(0-4). De wedstrijd tegen Ruinen dit weekend stond onder leiding van de goede leidende scheidsrechter A.J. Benjamins uit Emmen. Ook in een matige wedstrijd wist Hodo de drie punten aan het totaal toe te voegen, 10 wedstrijden 25 punten met 25 voor en 7 tegentreffers. Beide ploegen begonnen voorzichtig en aftastend aan deze tiende competitiewedstrijd in de 3e klasse D(zondag).

Hodo opent score

Na enkele gevaarlijke corners van Sander Danes en een schot van de spits, die rakelings naast ging. Toch was het Hodo, met een licht veldoverwicht, die de score opende. Een prima pass van wederom Sander Danes op de snelle rechterspits Patrick Timmerman. De Hodo-spits kwam oog in oog met keeper Jarno van Belkum en scoorde beheerst. In de 30e minuut had Patrick Timmerman de 2-0 “op zijn schoen”. Een vrije trap van Sander Danes, op de rand van het strafschopgebied, werd in eerste instantie gekeerd door de keeper van Belkum, vervolgens kreeg Patrick Timmerman, een mogelijkheid voor open doel, maar in plaats van tussen palen, ging zijn schot naast. Kort voor rust was het de goed spelende en snelle linker spits Elmar van Belkum, die doorbrak. Zijn schot werd op de doellijn gered.

De strijd bleef doorgaan

Duidelijk was te zien, dat de mannen van trainer Bart Ester, na rust zich absoluut niet gewonnen gaven. Ruinen hanteerde veelal de lange bal, met name richting de snelle voorwaartsen. Overigens werd het onrustige en onzorgvuldige spel aan beide zijden er niet beter op. In de 65e min. kreeg Ricardo Benjamins, na een prima genomen vrije trap, met een kopbal om de voorsprong uit te bouwen. Tot zeker twee keer toe, juichten de Hodo-aanhangers voor de 2-0, maar de inzet werd telkens op de doellijn gekeerd. Zowel aan de zijde van Hodo alsmede aan de zijde van Ruinen werden er verse krachten ingebracht. Duidelijk te zien was dat bij beide teams de doordeweekse wedstrijd van afgelopen donderdagavond, hen parten speelde. Uiteindelijk was het Hodo, dat deze terechte overwinning “over de bekende streep trok”. Door deze overwinning, rest Hodo nog 3 punten om zich als winnaar van de 1e periode in de 3e Klasse D te noemen.

Nieuws

menu