Hodo wil zich revancheren in derby met Pesse; De Weide is dringend aan zege toe in thuisduel met ZZVV

Hodo wil na het monsterverlies van zondag absoluut winnen. Foto Archief André Weima

Komend voetbalweekend staan de lokale derby’s De Weide-ZZVV, Hollandscheveld-Vitesse ’63, VVAK-Nieuw Balinge, Zuidwolde-NKVV en Hodo-Pesse op het programma. De Drentse derby’s zijn Hoogeveen-Borger en Alcides-Hoogeveen.

ZATERDAG


Elim wil goede lijn voortzetten

2J: Elim-Tubantia (14.30 uur)

Elim lijkt de smaak aardig te pakken te hebben, want het bleef al drie duels ongeslagen, waarvan het er twee knap won. De 1-4 uitzege bij FC Meppel was een hele kostbare, waardoor de gevarenzone uit beeld is. Tubantia uit Hengelo komt op bezoek en deze club heeft een rijke geschiedenis. Van 1956 tot 1967 speelde Tubantia betaald voetbal in de 2e divisie. Het had een zondag- en een zaterdagelftal sinds een paar jaar, maar het zondagteam degradeerde naar de 2e klasse en stapte over naar de zaterdag. Tubantia won, net als Elim, twee keer en heeft een punt meer dan Elim. Tubantia scoorde maar negen keer, terwijl Elim al vijftien keer doel trof.


De Weide snakt naar een zege

3D: De Weide-ZZVV (15.00 uur)

Het gedegradeerde De Weide startte redelijk, maar kwam de laatste vier duels niet meer tot winst. Bij HSC werd met 3-1 verloren en eerder tegen Klazienaveen met 2-4. Een dertiende plaats is een tegenvaller. Dan komt ook nog de in een topvorm verkerende koploper ZZVV op bezoek. ZZVV pakte de eerste periode en won al haar wedstrijden. Een 0-3 zege bij Hoogeveen is knap te noemen, waardoor de voorsprong op nummer twee al vier punten bedraagt. Negen keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld, waarvan De Weide er zes won en ZZVV twee. De Weide heeft de punten dringend nodig, maar zal in topvorm moeten zijn om te kunnen winnen.


VVAK en Nieuw Balinge staan gelijk

5G: VVAK-Nieuw Balinge (14.30 uur)

VVAK en Nieuw Balinge hebben allebei zeven punten uit zeven wedstrijden. VVAK is met een goede fase bezig, want het won haar laatste twee duels. Bij NKVV werd met 1-2 gewonnen, een week eerder met 5-4 van SVBS ’77. Nieuw Balinge leed zaterdag na vijf keer ongeslagen te zijn gebleven met 2-5 van Steenwijker Boys. Dat betekende de tweede nederlaag van het gedegradeerde Nieuw Balinge. De laatste keer dat deze wedstrijd gespeeld werd, was in het seizoen 2017/2018 toen de gasten met 1-3 wonnen. De laatste zege van VVAK in eigen huis tegen Nieuw Balinge was in het seizoen 2014/2015 toen VVAK met 4-0 won.


ZONDAG


Hoogeveen speelt Drentse derby

4e div A: Alcides-Hoogeveen (14.00 uur)

De Drentse derby tussen Alcides en Hoogeveen staat zondag weer op het programma. Hoogeveen is goed in vorm en is al zeven duels ongeslagen. Met Alcides gaat het minder goed, want de Meppelers verloren hun laatste vijf duels, waardoor de ploeg dertiende staat. De laatste zege was op 2 oktober tegen Velsen. Zondag verloor Alcides met 2-0. Vorig seizoen won Hoogeveen met 1-5 van Alcides in Meppel en ook nu is de ploeg van trainer Nico Haak de favoriet. De laatste keer dat Alcides van Hoogeveen won in Meppel was in 2011/2012 toen het 2-1 werd. Hoogeveen lijkt de beste papieren te hebben, maar in een derby is van alles mogelijk.


Hodo wil revanche

2J: HODO-Pesse (14.00 uur)

Hodo leed zondag een historische 10-0 nederlaag in Emmeloord. Het is even uithuilen en opnieuw beginnen. Na de 1-3 zege bij Zuidwolde kwam Hodo zes keer niet tot winst. Wel speelde het drie keer gelijk tegen sterke ploegen. Pesse is al twee wedstrijden ongeslagen en speelde zondag een knotsgekke wedstrijd tegen Beilen. De 1-2 winst op VENO was ronduit knap. Vaak treffen beide ploegen elkaar niet in competitieverband. Deze wedstrijd stond nog maar drie keer eerder op het programma. In het laatste dorpentoernooi won Hodo ruim van Pesse, dat toen lang niet compleet was. Het belooft een aantrekkelijke derby te worden met gelijke kansen.


Programma

Zaterdag 19 november:

4e div B: Buitenpost-HZVV (14.30 uur)

1E: ASV Dronten-Noordscheschut (14.30 uur)

3D: Hoogeveen-Borger (14.30 uur)

3D: Hollandscheveld-Vitesse ’63 (14.30 uur)

4D: Wildervank-SCN (15.00 uur)

5G: Tiendeveen-Steenwijk (14.30 uur)

5G: VCG-SVBS ’77 (14.30 uur)

5G: Zuidwolde-NKVV (15.00 uur)

Zondag 15 november

2J: Zuidwolde-Emmeloord (14.00 uur)
Nieuws

menu