Hodo speelt in extremis gelijk tegen Pesse

Hodo en Pesse verdelen de punten. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de heftige nederlaag van vorige week in Emmeloord speelden de mannen van trainer Eric Prins vandaag tegen directe concurrent Pesse. De wedstrijd op deze koude zondag eindigde in een gelijke stand (2-2).

Door de rode kaart van keeper Snijder vorige week maakt Kayran Nijenbanning zijn competitiedebuut bij Hodo. Nijenbanning heeft in de eerste helft regelmatig zijn doel moeten verdedigen In het begin was het Marco Hartman die verzuimde te scoren en ook Sven Evenhuis miste een grote kans. Vanaf de twintigste minuut kreeg Hodo meer grip op de wedstrijd en krijgt kansen waarbij de grootste voor Sander Danes die net naast schoot. Op dat moment voetbalde Hodo al met tien man, want vier minuten voor rust kreeg Jorn Smit een directe rode kaart.

Hodo op voorsprong ondanks ondertal

Na de eerste helft stond het nog gelijk en konden de mannen zich na de thee zich klaar maken voor het tweede bedrijf. Pesse kwam vrij sterk uit de kleedkamer maar de eerste grote kans was voor Danes die de bal recht in de handen van keeper Waninge schoot. Nog geen twee minuten later kwam Hodo op voorsprong door een hard schot van Stefan Kikkert. Hodo kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Sven Evenhuis bracht even later de stand op gelijke hoogte (1-1). Het spel is nog geen vijf minuten verder als scheidsrechter Boekholt besluit de bal op de stip te leggen na een overtreding van Ricardo Bejamins. Het is Marco Hartman die achter de bal ging staan en de stand op 1-2 bracht. Hodo had het zichtbaar moeilijker op dit moment door het ondertal in het aantal spelers en ondanks diverse pogingen lukte het niet om de kansen te verzilveren. Door diverse onderbrekingen was de extra speeltijd al een aantal minuten bezig en bij wat waarschijnlijk de laatste aanval zou zijn werd er door Pesse een overtreding op Donny Mol gemaakt wat resulteerde in een penalty voor Hodo. Danes nam deze strafschop en verzilverde de kans (2-2) en wist daarmee een punt veilig te stellen. Volgende week zondag speelt Hodo uit tegen VENO aftrap is om 14:00.

Nieuws

menu