Hodo nader tot titel na overwinning op Oranje-Zwart

Hodo bleef Oranje Zwart in eigen huis de baas. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van trainer Eric Prins moesten zondag aantreden tegen de nummer 7 van de derde klasse D: Oranje-Zwart onder leiding van oud Hodo trainer Andre Blom. Oranje-Zwart is de afgelopen weken gestegen op de ranglijst naar de zevende plaats en zit hierdoor in een positieve flow.

Onder leiding van scheidsrechter Secer startte de wedstrijd tussen clubs uit Hollandscheveld en Wanneperveen. Na zes minuten was het “Kanon van Drenthe” al doeltreffend het bracht Jorn Smit de stand op 1-0 met een droge knal. Hodo bleef in deze fase van de wedstrijd de betere partij en nog geen tien minuten later was het Damian Strijker die vanuit een voorzet van Martijn Dekker het net wist te vinden en de stand op 2-0 bracht. Na deze goal kwam Oranje-Zwart beter in de wedstrijd en het was halverwege de eerste helft Van der Linde die tot scoren kwam (2-1). Aan het einde van de eerste helft waren er aan beide zijden grote kansen, maar de score veranderde niet.

Weinig te beleven

Waar in de eerste helft veel gebeurde, was dit in de tweede helft niet het geval. Voor beide partijen waren er kansen, maar dit veranderde de stand niet. Richting het einde van de wedstrijd was het met name Oranje-Zwart dat aanzette en op zoek ging naar de gelijkmaker. Door sterk keeperswerk en hard werken lukt het Hodo de drie punten aan het ‘t Hoge Bos te houden. Zondag 1 mei moet Hodo uit tegen de nummer 2 van de competitie: Oldeholtpade.

Nieuws

menu