Hodo wint bekerduel ruim

Op een zeer zonnige zondagmiddag op ’t Hoge Bos te Hollandscheveld was het eindelijk zover dat er weer gevoetbald mocht worden met publiek en dan wel te beginnen met een bekerduel tussen Hodo en Twedo van trainer Jannes de Lange.

Hodo met fel spel naar de winst.

Hodo met fel spel naar de winst. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De trainer van Hodo Eric Prins had de beschikking over een vrijwel complete selectie met daarbij 3 A-junioren die over waren gekomen, Damian Strijker, Justin Blokzijl en Djustin Snippe. De wedstrijd begon met een fel en energiek Hodo wat snel de bal probeerde af te jagen bij de tegenstander en zelf leuk en frivool combineerde en wat ook in kleine kansjes of dreiging resulteerde voor het doel van Twedo. In de zesde min ontstond er bijna een grote kans voor Twedo, doordat Marcel Pol zich verkeek op een slimme steekpas van de middenvelder van de gasten. De spits reageerde echter niet alert. Een paar minuten later was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Door knap werk van Jorn Smit die zijn man goed voorbij ging en een afgemeten voorzet gaf op zijn spits compaan Patrick Timmerman, kon deze de 1-0 binnen binnenschieten.

Hodo op zoek naar meer

De ban was gebroken en Hodo ging op zoek naar meer. Twee minuten later was het de beurt aan een sterk spelende Stefan Kikkert, die de zestien meter in ging en zijn directe tegenstander uit kapte. Zijn schot werd nipt geblokt door de verdediger van de gasten, die op dat moment erger voorkwam. Weer was het Stefan Kikkert die even later met een goede actie een fraaie pass op Jorn Smit gaf. Die kreeg de bal net niet voor het doel. Het gevaar was weer even geweken voor de gasten. Hodo speelde frivool en combineerde er rustig op los in het restant van de eerste helft waarbij de eigen verdediging onder aanvoering van de aanvoerder en absolute leider Jeffrey van Veen, Damian Strijker en de backs Mark Boertien en nieuwkomer Justin Blokzijl geen moment in gevaar kwamen. Jorn Smit verzorgde een assist door eenvoudig zijn directe tegenstander uit te spelen en de bal op maat bij Stefan Kikkert te bezorgen, die zijn man uitkapte en de bal beheerst in de hoek plaatste (2-0). Het middenveld met Jorny Otten, Stefan Kikkert en nieuwkommer van de A’s Djustin Snippe waren heer en meester en overklaste het middenveld van onze gasten waarbij gezegd moet worden dat Djustin Snippe overal goed een voetje tussen had en in balbezit altijd de juiste oplossing zocht. Hij toonde geen greintje nervositeit voor het feit dat die nu in Hodo 1 zit. Het verloop van de eerste helft was wat rommelig en onzorgvuldig van beide kanten met als smet dat de sterk spelende Justin Blokzijl geblesseerd uit viel vlak voor rust en werd vervangen door Pascal Engels die wat later zou blijken het zwaar te verduren had met zijn directe tegenstander. Er werd gefloten voor rust door de goed fluitende scheidsrechter M. de Lang die het tempo er mooi in liet.

Rommelige start tweede helft

Na rust was het spelbeeld onveranderd met vergelijking einde eerste helft, het was rommelig aan beide kanten met kleine kansjes op en neer en veel balverlies van beide ploegen. Als er een beetje gevaar kwam was het over links en Pascal Engels. Hij had het zwaar ten opzichte van zijn voorganger Justin Blokzijl die hem compleet in de tang had. Het was tot aan de 71ste minuut dat er weer wat te beleven viel aan ’t Hoge Bos. Een knappe voorzet van de goed ingevallen Jordy Mol die weer strak in werd gekopt door Jorny Otten 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Hodo had het ritme weer gevonden en liet het balletje lekker rondgaan. Twedo had daar geen antwoord op. Het was stuk gespeeld en smachtte naar het eindsignaal. Er was nog 1 kans voor Hodo waarbij de sterk spelende Damian Strijker vanaf eigen helft door het hele veld slalomde tot in de 16 meter van de gasten alvorens hij daar werd gestopt. Hij sleepte er toch nog een corner uit waar geen kans uit kwam. Hodo liet het een beetje lopen en geloofde het wel en kreeg, wat niet nodig was, nog een tegen goal in de 85 minuut om de oren. Na mooi combinatie spel van de gasten, had de spits de hoek voor het uitzoeken: 3-1. De scheids vond het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. Met 3-1 een knappe overwinning voor Hodo. De eerste 3 punten zijn binnen, op naar zondagmiddag 12 september voor een uitwedstrijd tegen Witteveense Boys.