Hettie Kleine voor vijfde maal in haar carrière Nederlands Kampioen Hoofdklasse dames sjoelen individueel

Hettie Kleine voor vijfde maal Nederlands Kampioen Sjoelen.

Hettie Kleine voor vijfde maal Nederlands Kampioen Sjoelen. Foto: SV Hoogeveen Aan de Bak

Barneveld was het toneel voor het Nederlands Kampioenschap Individueel sjoelen. Zeven leden van Sjoelvereniging Hoogeveen aan de Bak waren hiervoor geplaatst. Drie leden wisten in de prijzen te vallen. Martin Fictorie en Daisy Vis zijn op de derde plaats geëindigd in hun klasse. Hettie Kleine is voor de vijfde keer in haar carrière Nederlands Kampioen geworden in de Hoofdklasse Dames.

Hettie Kleine begon met een serie van 1385. Ze had gelijk een mooie voorsprong opgebouwd op de concurrentie. De volgende serie was lager. Hier scoorde ze 1370. Het was genoeg om de eerste plaats vast te houden. Daarmee is Kleine Nederlands Kampioen geworden met een gemiddelde van 137,75. Ze heeft haar titel geprolongeerd. Elly Mensen is op de tweede plaats geëindigd met een gemiddelde van 137,30 en Heidi Hop werd derde.

Klasse H

Daisy Vis begon met een score van 1075, een 7e plaats in de tussenstand. De volgende serie verliep uitstekend voor Daisy. Zij scoorde maar liefst 1193. Door deze goede serie klom Daisy op naar de derde plaats. De kampioene had een gemiddelde van 114,50.

Klasse J

Martin Fictorie heeft beide series boven de 1000 gescoord. Alleen de eerste drie in deze klasse wisten dat te doen. Martin scoorde 1028 en 1004, waarmee hij op de derde plaats eindigde. De kampioene had een gemiddelde van 107,35.