Het resultaat voor Kwiek is genoeg

Kwiek won vorige week ook van de Cirkeltijgers uit Groningen.

Kwiek won vorige week ook van de Cirkeltijgers uit Groningen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De dames van Kwiek speelden de op een na laatste wedstrijd van deze competitie in Borger. De dames van Borger zouden op Papendallaan geen bedreiging hoeven te vormen, zij zijn een van de hekkensluiters. Kwiek was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won terecht met 23-27.

Linnet Popping en Dyonne van Slochteren maakten na een gemiste zondag ook weer onderdeel uit van de selectie. Esmee Kolk ontbrak helaas. Zusje Britt Kolk speelde om deze reden wel mee. Linnet Popping opende de score voor Kwiek na een mooie stop van keepster Daniëlle Bodegraven. Ook Corine Bijl en Marije Popping konden van afstand makkelijk aanleggen en hoog in de hoeken scoren. De keepster van Borger was niet groot en daar maakten de dames goed gebruik van. Toch kon Borger ook wat terug doen. Via een strafworp maakte Kwiek 4-7. Kwiek liep zelfs uit tot zes punten meer via Marije Popping na een onderschepping van Linnet Popping (5-11). Meerdere breaks en snelle aanvallen waren goed voor heel wat doelpunten voor de Hoogeveense vrouwen. Onder andere een mooie break out via Nienke Vrieling bracht de stand op zeven punten verschil in het voordeel voor Kwiek. Vervolgens kon Borger voor rust toch nog aanzetten en vanuit het midden drie keer scoren. De dames gingen rusten met een stand van 11-16. Scorend is dit een ruime voldoende alleen verdedigend moest het de tweede helft beter.

Goed keeperswerk

De tweede helft begon direct aan weerszijde met een strafworp en ook beide met een doelpunt als resultaat. Melissa van der Graaf kon vervolgens twee identieke doelpunten maken vanuit de rechterhoek. Beide keren werd zij vrijgespeeld door goede druk vanuit de opbouwpositie. Toen verslapte Kwiek enigszins en kon Borger tweemaal via de cirkel scoren en kregen zij ook nog twee strafworpen waarvan er maar één werd benut door goed keeperswerk van Daniëlle Bodegraven. Toch konden de opbouwspeelsters van Kwiek weer aanleggen van afstand om de voorsprong te behouden. In het tweede gedeelte van de tweede helft begon Marloes Oort ook met scoren vanaf de rechterkant. Zo hebben alle speelsters van Kwiek doelpunten meegepakt tijdens de wedstrijd. Hierdoor werden alle speelsters gevaarlijk. In de laatste seconde kreeg Borger toch een strafworp mee. Kwiek had al gewonnen maar psychisch is het goed om Borger ervan te weerhouden te scoren. Dit lukte Daniëlle Bodegraven, zij stopte de bal! Kwiek won met 23-27. Op 16 april 2023 spelen de dames de laatste competitiewedstrijd in de zaal. Zij spelen nog mee in de regionale beker en gaan weer van start met beachhandbal, onder de naam Nea Omada.