Het NK Veldrijden komt naar Hoogeveen en ontvangt jongeren, masters en sportklasse

In 2018 werd het NK veldrijden voor de jeugd op het terrein van De Peddelaars gehouden. Foto: André Weima

Wielervereniging De Peddelaars houdt op 5 en 6 februari het Nederlands kampioenschap veldrijden voor nieuwelingen, junioren, amateurs/sportklasse en masters 40+ en 50+. Deze categorieën mogen binnen de huidige beperkingen niet in actie komen bij het NK voor elite in Rucphen op 9 januari. Het NK in Hoogeveen vindt plaats op het clubparcours van De Peddelaars.

De KNWU is de organisatie van het NK veldrijden in Hoogeveen erg dankbaar dat de renners toch kunnen gaan strijden om de nationale titel. Wel moet de organisatie rekening houden met de dan geldende maatregelen. Er wordt in verschillende categorieën gereden: nieuwelingen, junioren, amateurs/sportklasse en de masters. Voor dit Nederlands kampioenschap kan worden ingeschreven tot 30 januari. De deelnemers die zich in eerste instantie hebben ingeschreven voor het NK in Zaltbommel of Rucphen zijn inmiddels overgeplaatst naar het NK in Hoogeveen.

Het is niet de eerste keer dat De Peddelaars een NK mag organiseren op hun eigen terrein. In 2018 vond hier ook al het NK voor de jeugd plaats. „We hebben wel vaker grote wedstrijden mogen organiseren, waaronder dus het NK voor de jeugd. Op basis daarvan hebben ze ons gevraagd om nu ook het NK veldrijden te organiseren. We hebben natuurlijk een mooie baan aangelegd afgelopen jaren en het is een eer dat we nu ook dit NK voor meerdere klassen mogen organiseren”, vertelt een bestuurslid van De Peddelaars.

Veldritwedstrijden 2022

Niet alleen voor deze veldritwedstrijd is de KNWU door de huidige coronamaatregelen genoodzaakt de ritten te verplaatsen, ook het NK veldrijden voor de jeugd in Honselersdijk wordt verplaatst. Deze wedstrijden worden gereden van 22 januari tot 12 februari.

Nieuws

menu