Heren en dames Olhaco bekeren in eigen sporthal

Archieffoto Olhaco-Grijpskerk

Archieffoto Olhaco-Grijpskerk Foto: André Weima

Sporthal Trasselt staat zaterdag vanaf 16.00 uur in het teken van bekervolleybal. Zowel de heren als de dames van Olhaco spelen in hun eigen sporthal de tweede bekerronde. De heren ontmoeten Reflex en Alterno, terwijl de dames de Topdivisionisten Orion en WVC en de eerstedivisionist Pegasus treffen.

De dames van Olhaco zijn de outsiders in de tweede bekerronde, want het is de laagst spelende club van de vier deelnemende teams. Olhaco speelt in de tweede divisie A en ontmoet ploegen uit de Topdivisies en de eerste divisie. Om 16.00 uur begint de ploeg van trainer Schunselaar tegen Topdivisionist Orion uit Doetinchem. Orion staat momenteel negende in de Topdivisie B met zes punten uit vijf duels. Orion won twee van de vijf duels. Olhaco speelde niet vaak tegen Orion. De gasten zijn zwaar favoriet en alles wat Olhaco behaalt is meegenomen.

Om 18.00 uur volgt het duel met Pegasus uit Nijmegen dat achtste staat in de eerste divisie B. Pegasus won haar eerste drie duels, maar verloor haar laatste twee duels. In 2020 trof Olhaco de gasten voor het laatst en Olhaco boekte destijds een knappe 3-1 zege. ,,We gebruiken deze bekerwedstrijden als oefenwedstrijden,” zegt Olhaco-trainer Michael Schunselaar. ,,Alleen de nummer één gaat verder en normaal gesproken zijn wij dat niet. We gaan uiteraard onze huid zo duur mogelijk verkopen en ik ben benieuwd hoe moeilijk we het de hoger spelende tegenstanders kunnen maken.” Om 20.00 uur volgt de laatste wedstrijd tegen WVC uit Wierden uit de Topdivisie A. WVC staat tiende met drie punten uit vijf duels. WVC won één van de vijf duels en dat was tegen Sudosa-Desto met 3-2.

Heren

De heren van Olhaco spelen hun tweede bekerronde ook in sporthal Trasselt, maar zij spelen een driekamp met Topdivisionist Reflex uit Kampen en tweedivisionist Alterno uit Apeldoorn. Om 18.00 uur begint de ploeg van trainer Menno Volkerink tegen Reflex, dat Olhaco ook in de competitie tegen komt. Reflex staat zesde met acht punten uit vijf duels, terwijl Olhaco vier punten heeft. In het verleden trof Olhaco Reflex regelmatig en meestal won Reflex. Om 20.00 uur treft Olhaco Alterno, dat uitkomt in de tweede divisie B. Alterno staat vierde met 14 punten uit vijf duels. De laatste drie won Alterno van Orion 3, Scylla en Utrecht 2. Gezien het verschil van twee klassen is Olhaco favoriet. De thuisclub zal dit graag willen waar maken.