Heren Olhaco zijn vrijwel kansloos bij Hengelo

De heren van Olhaco konden in Enschede niet winnen. Foto Archief André Weima

De heren van Olhaco hebben tegen nummer vijf van de Topdivisie A, Hengelo niet opnieuw een uitwedstrijd kunnen winnen. De ploeg van trainer Xander Arling leed een vrij kansloze 3-0 nederlaag via 25-17, 25-21 en 25-20. Door de nederlaag zakte Olhaco van de achtste naar de negende plaats.

Olhaco heeft het traditioneel moeilijk tegen Hengelo. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen sinds tijden weer eens gewonnen door Olhaco. Hengelo was dan ook gebrand op revanche en is na een moeizame start van de competitie weer op de goede weg. Olhaco startte het duel met Bert Bril, Sander Kemperman, Jelbert Jongsma, Alwin Mijnheer, Alex Dijkstra, Rens Meijer en libero Christiaan Boer.

Hoge servicedruk van Hengelo

Olhaco begon niet goed aan de eerste set en had veel moeite met de enorme servicedruk van de thuisclub. ,,Passend konden we het niet brengen, waardoor we nauwelijks aan aanvallen toekwamen”, zegt Xander Arling. ,,Het zat er gewoon niet in deze wedstrijd. We maakten veel serve- en passfouten. Hengelo speelde ook niet echt goed, maar ik had eigenlijk geen moment het idee dat we een set konden winnen. We waren gewoon niet scherp genoeg.” De eerste set ging vrij eenvoudig via 25-17 naar Hengelo. „In de tweede set hebben we via tactische wijzigingen de bakens proberen te verzetten, maar dat lukte niet,” zegt Arling. In de tweede set kon Olhaco iets meer tegenstand bieden, maar moest toch met een 25-21 nederlaag genoegen nemen.

‘Dit was balen’

In de derde set gooide Arling het roer drastisch om en wisselde vrijwel het gehele team. Hij bracht Bart Mulder, Alex Dijkstra, Jorik Knol, Jordan Groenewegen, Alwin Mijnheer, Bert Bril en libero Christiaan Boer binnen de lijnen. Halverwege de set kwam Stef Hooijer in de plaats van spelverdeler Bert Bril. „Er kwam daardoor wel wat meer energie in de ploeg, maar het mocht niet baten. Dit was balen, we hebben een matige wedstrijd gespeeld en dat was erg jammer.” Hengelo-Olhaco 3-0 (25-17, 25-21 en 25-20)

Nieuws

menu