Heren Olhaco snakken naar tweede zege tegen Madjoe

Archieffoto van Olhaco-Zwolle

Archieffoto van Olhaco-Zwolle Foto: André Weima

De heren van Olhaco spelen zaterdag hun tiende wedstrijd van het seizoen in een lege sporthal Trasselt. De ploeg van trainer Menno Volkerink ontvangt Madjoe uit Enkhuizen. De dames van Olhaco spelen vanavond de uitwedstrijd in Assen tegen Sudosa-Desto 3. Heren

De heren van Olhaco staan onderaan in de Topdivisie A en wonnen alleen de eerste competitiewedstrijd tegen VoCASA 2. Daarna volgden acht nederlagen op rij. Zaterdag speelde Olhaco het laatste deel van de wedstrijd tegen Reflex een goede wedstrijd en voor Volkerink is dat een positief aanknopingspunt voor de toekomst. Deze wedstrijd tegen Madjoe is een primeur, want beide ploegen troffen elkaar nooit eerder in competitieverband. In mei 2020 promoveerde Madjoe van de tweede divisie naar de Topdivisie. In september 2020 oefenden Olhaco en Madjoe tegen elkaar in Enkhuizen, maar zaterdag wordt dus de eerste keer voor de competitie. Madjoe won haar laatste twee duels van EVV en DIO/B. Olhaco wil eindelijk weer een overwinning kunnen bijschrijven, maar de Hoogeveners zullen dan in topvorm moeten zijn. De wedstrijd Olhaco-Madjoe begint zaterdag om 18.30 uur in sporthal Trasselt.

Dames

De dames van Olhaco staan derde in de tweede divisie A. De ploeg van trainer Michael Schunselaar gaat vanavond op bezoek bij nummer negen Sudosa-Desto 3. De Asser ploeg boekte zaterdag na zeven nederlagen haar eerste zege bij Zwolle 3. Olhaco won zes keer en verloor van Bolsward en Donitas 2. Gezien de ranglijst is Olhaco favoriet, maar dat moet nog altijd op het veld waar gemaakt worden. Wil Olhaco de druk op de top twee hoog houden zou deze wedstrijd gewonnen moeten worden. De wedstrijd Sudosa-Desto 3-Olhaco begint vrijdag 26 november om 20.00 uur in sporthal Olympus in Assen.