Heren Olhaco benutten kansen niet tegen Orion 2

De heren van Olhaco hebben een 0-3 thuisnederlaag geleden tegen het nog ongeslagen Orion 2. Er was nauwelijks verschil tussen beide ploegen en de setstanden 25-27, 23-25 en 22-25 maken dat ook duidelijk. Na afloop had Olhaco het gevoel dat het de kansen die het kreeg onbenut liet. In de eerste set werd bijvoorbeeld een 10-2 en een 13-6 voorsprong uit handen gegeven.

Dit Hoogeveense blok was goed gesloten.

Dit Hoogeveense blok was goed gesloten. Foto: Andre Weima

Olhaco miste Jitte Tavenier wegens ziekte, waardoor de ploeg van trainer Menno Volkerink begon met Quinten Groenewold, Rens Meijer, Bert Bril, Thijs Schunselaar, Sander Kemperman, Alwin Mijnheer en libero Thijs Ipema. Olhaco begon de wedstrijd tegen Orion 2, dat twee keer had gewonnen, uitstekend. Door onder andere een hoge servicedruk kwam Orion 2 in de problemen. De gasten hadden veel moeite met de goede opslagen van de thuisclub. Bij Olhaco lukte alles en Orion 2 stapelde fout op fout, waardoor er bij 10-2 en 13-6 geen vuiltje aan de lucht leek voor de thuisploeg. Daarna liet Olhaco Orion 2 terug in de wedstrijd komen. De gasten waren blijkbaar gewend aan de zaal en namen het initiatief over. Olhaco begon fouten te maken, waarna het de grote voorsprong als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Orion 2 maakte de achterstand goed en bij 20-20 brak een spannende slotfase aan. Bij 23-21 was Olhaco nog dichtbij de setwinst, maar Olhaco verzuimde de kansen te benutten en liet Orion 2 via 25-27 met de setwinst aan de haal gaan.

Ook tweede set gelijk op

Ook in de tweede set was het verschil tussen beide ploegen miniem. Orion 2 beschikte over drie gemakkelijk scorende lange aanvallers waar Olhaco maar geen vat op kreeg. Na 21-21 was Orion 2 iets stabieler en pakte ook de tweede set, maar dan via 23-25. Ook in de derde set ging de strijd lang gelijk op. Weer liet Olhaco na 21-21 Orion 2 uitlopen en uiteindelijk de derde set via 22-25 winnen. Ook in deze set maakte Olhaco de kansen niet af. Sander Kemperman was het meest constant, maar de andere aanvallers toonden zich nog iets te wisselvallig. Orion 2 hield Olhaco nog aardig in de wedstrijd, want de gasten serveerden in de hele wedstrijd zestien keer foutief.

Trainer Volkerink teleurgesteld over n iet benutte kansen

Olhaco-trainer Menno Volkerink was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg de kansen niet benutte. ,,Er was eigenlijk geen verschil tussen beide ploegen. De sets hadden net zo goed in ons voordeel uit kunnen vallen. Dat was niet het geval, omdat we de kansen niet verzilverden. Wij moesten in elke rally te hard werken om een punt te kunnen scoren. Bij hen ging dat wat gemakkelijker. Als we de scherpte van onze eerste thuiswedstrijd hadden gehad, had het een andere wedstrijd kunnen zijn. Op mentaal vlak liggen er nog uitdagingen. We hadden de eerste set na 13-6 nooit meer weg mogen geven. De winnaarsmentaliteit moet je verzilveren. Daarnaast moeten we meer creativiteit in onze aanval leggen. We hebben een leergierige, jonge ploeg, die nog moet groeien en daar gaan we de komende tijd hard aan werken.”

Olhaco-Orion 2 0-3 (25-27, 23-25 en 22-25).