Heren Olhaco begroeten vier nieuwelingen: 'We hebben de potentie goed mee te draaien in de Topdivisie'

De heren van Olhaco gaan met een gewijzigd team de nieuwe competitie in de Topdivisie in. Vier spelers verlieten Olhaco en daarvoor in de plaats komen vier nieuwelingen de Hoogeveense club versterken. Ook de technische staf is sterk veranderd, want Menno Volkerink en Jheffry Albertoe zijn vervangen door Xander Arling, Sander Klok en Paul de Vries.

Spelverdeler Bert Bril (1) zet een aanval op. Links Alex Dijkstra en Alwin Mijnheer. Het drietal speelt ook komend seizoen bij Olhaco.

Spelverdeler Bert Bril (1) zet een aanval op. Links Alex Dijkstra en Alwin Mijnheer. Het drietal speelt ook komend seizoen bij Olhaco. Foto: Archief André Weima

Deze zomer is er nogal wat veranderd in de selectie van de heren van Olhaco. Thijs Schunselaar (Reflex), Quinten Groenewold (beachvolleybal), Jitte Tavenier (Urecht) en Thijs Ipema (vc Limac) maken geen deel meer uit van de selectie van de Hoogeveense Topdivisionist. De nieuwe hoofdtrainer Xander Arling begroette vier nieuwelingen, zodat het team momenteel bestaat uit elf spelers. Arling is alleen nog op zoek naar een libero. Sander Kemperman, Stef Hooijer, Bert Bril, Alwin Mijnheer, Alex Dijkstra, Christiaan Boer en Rens Meijer zijn gebleven. Van de vier nieuwkomers is de 36-jarige Thijs van Noorden een oude bekende. Hij speelde eerder al twee jaar voor Olhaco. „Met trainer Boy Soentpiet werden we kampioen van de derde divisie,” herinnert hij zich. „Dat was een leuke tijd en ik zal me snel weer thuis voelen bij Olhaco. Het voelt wel een beetje als thuis komen. Ik woon nu een jaar in Koekange en de eerste periode bij Olhaco is me goed bevallen, dus de keuze voor Olhaco was niet zo moeilijk.” Van Noorden zal als speler fungeren in Heren 1, maar daarnaast is hij door zijn enorme ervaring een extra verlengstuk van de spelers en de staf. Xander Arling is dan ook erg blij met de passer/loper. „Thijs is ook een hele goede trainer. Sinds hij erbij is groeit de groep op een positieve manier, vooral mentaal. Hij kan spelers verder helpen, maar ik leer ook veel van hem, hij houdt de staf ook scherp. Het is geweldig zo’n speler erbij te hebben.”

Jeugd Oranja en Jong Oranje

Nieuws

menu