Hendriks en Wattimena winnen elfde editie koppeldarttoernooi in Pesse

De winnaars van de elfde editie van het Koppeldarttoernooi. Foto Toernooiorganisatie

De elfde editie van het koppeldarttoernooi in de Wenning in Pesse is zondag gewonnen door Jimmy Hendriks en Jermaine Wattimena. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het eerst op hun naam. In de finale rekenden zij af met Joey de Jong en Levi de Witte.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Zinderende finale

Uiteindelijk bleken Hendriks en Wattimena de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo De Jong en De Witte met 6-3. In de verliezersronde trokken Johnny Veuger en Erik Blokzijl aan het langste eind door in een spannende finale met 3-2 te winnen van Dennis Prij en Jermaine van Es.

De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Jeffry Brus en Ronald Zwets. Zij bereikten de halve finale en eindigden uiteindelijk knap als vierde in de winnaarsronde. De hoogste finish van het toernooi was 160 punten en werd gegooid door Levi de Witte in de finale.

Geslaagd toernooi

„Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met 46 koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij onze dank uitgaat naar de wedstrijdleiding die in handen was van Dinand Kist en Andre Vos”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats.

Nieuws

menu