Handbal dames Kwiek starten seizoen met winst

Kwiek wint in eigen huis eerste competitiewedstrijd.

Kwiek wint in eigen huis eerste competitiewedstrijd.

De dames van Kwiek startten dit weekend de zaalcompetitie met een wedstrijd tegen Unitas. Een thuiswedstrijd, waarbij de bal wordt aangeboden door Sportcafé de Twee Gezusters.

Kwiek begon goed met in de eerste aanval een sprongschot vanaf de linker opbouw die laag in het doel verdween. Kwiek startte de wedstrijd met een 5-1 dekking, maar dit liep niet zoals gehoopt. Er was veel ruimte voor Unitas om richting het doel te komen en de dames keken al snel tegen een achterstand aan. Kwiek gooide de dekking om naar een 6-0 dekking en ging op zoek naar de gelijkmaker. De dekking stond in deze fase van de wedstrijd goed, Unitas kon er niet langs komen en de pogingen die wel gedaan werden, waren geen probleem voor de keepster van Kwiek die een prima wedstrijd keepte. Na deze goede start volgde een periode waarin de dekking wat zoekende was en waarin met name de linker-opbouw van Unitas veel kansen kreeg. Met dank aan de goede keepster en mooie combinaties in de aanval, kwam Unitas niet veel dichterbij. Vlak voor rust liep Kwiek zelfs nog 1 punt extra uit door een hele mooie geplaatste vrije bal uit stand over het blok van Unitas. Ruststand: 13-8

Vrije doorloop kansen

Aan het begin van de tweede helft had met name de rechter opbouw van Unitas soms vrije doorloopkansen die leidden tot meerdere doelpogingen. Bij een stand van 17-10 kreeg Unitas een penalty die door de keepster goed tegengehouden werd, waarna Kwiek in onder-tal verder moest. Kwiek verloor in de aanval de bal en een snelle tegenaanval van Unitas leidde tot 17-11. Kwiek bleef echter op snelheid doorgaan en na een snelle ingooi vanaf de linker hoek rondde de rechter-opbouw fraai af. Unitas kwam niet door de dekking van Kwiek en Kwiek speelde weer een snelle aanval. Gelukkig kwam Kwiek ook een keer in overtal, maar wist deze overtalssituatie helaas niet te benutten. Er werden een aantal hele mooie aanvallen opgezet, maar het doel werd niet gevonden. Pas toen Unitas weer compleet was, wist Kwiek het doel weer te vinden. De rechter hoek en de linker opbouw scoorden beide uit een mooie, snelle aanval. Er volgde nog één snelle tegenaanval van Unitas waardoor de eindstand uitkwam op 23-16 in het voordeel van Kwiek. De dames wonnen hun eerste wedstrijd van de competitie, een lekkere start! Volgende week spelen zij op zaterdagavond tegen S.V.W.W. om 20:15 uur in Westerbork.

Kwiek dames 2

Dames 2 speelde een uitwedstrijd tegen de dames van Hurry-up. Na veel doelpunten van jongste speelster Britt Kolk (topscoorder van de wedstrijd) en een fantastische dekking, lukte het de dames van Kwiek om de winst mee naar huis te nemen! De eindstand was 17-20. Volgende week spelen zij een thuiswedstrijd om 11:40 uur in sporthal Valkenlaan en nemen het op tegen de dames van S.V. Hoogersmilde.