HZVV wint derby zonder publiek eenvoudig van Noordscheschut

HZVV-Noordschesschut Foto: André Weima

HZVV bepaalde de derby tegen Noordscheschut volledig. Na 74 seconden kwam de thuisclub al op voorsprong door Yannick Manusiwa. Na een 2-0 ruststand stond er uiteindelijk een alleszeggende 5-1 op het Hoogeveense scorebord.

Sfeerloos en zielloos zag het sportpark Bentincksdijk er van tevoren aan de derby tussen HZVV en Noordscheschut uit. Waar op deze zaterdagmiddag zeker honderden toeschouwers uit beide kampen waren verwacht, konden nu slechts begeleiders, reservespelers, bestuursleden, stewards en het journaille rechtsreeks genieten van de clash tussen de beide clubs uit de gemeente Hoogeveen.

Hoewel … achter het glas van de kantine keken voetballers die al op het park in actie waren geweest toe en een livestream zorgde voor de nodige kijkers. En… twee diehard HZVV-fans stonden op een pickuptruck aan de meester Cramerweg achter het doel net over de heg te spieken. ,,Maar het doel hier dichtbij kunnen we net niet zien’’, klaagden de twee over het uitzicht.

Dan de derby. Die was precies 74 seconden in evenwicht. Toen tikte verdediger Yannick Manusiwa van dichtbij 1-0 binnen uit een corner van Jan Hup, die centrale verdediger Alex Zomer de bal op het hoofd bezorgde. Het zette de toon voor de rest van het duel. HZVV bepaalde en Noordscheschut holde grotendeels achter de tegenstander aan.

,,Noordscheschut viel me tegen’’, meldde de man die drie doelpunten voor zijn rekening nam na afloop, Noah ten Brinke. Noordscheschut-trainer Marc van Meel had zijn ploeg eveneens niet in goeden doen gezien. ,,Alleen na onze tegentreffer zat er wat meer vuur in’’, vond Van Meel. ,,En over die tien tegendoelpunten in de laatste twee wedstrijden, maak ik me uiteraard zorgen. Ik hield de jongens voor dat ze zo lang mogelijk in de wedstrijd moesten blijven, maar dat mislukte volledig.’’

,,We kunnen onszelf verwijten dat we voor rust niet meer doelpunten maakten’’, vond HZVV-trainer Rick Mulder achteraf. ,,We wilden te graag er daardoor ontstond er onrust in het hoofd van de jongens. Gevolg was dat we slordig werden en te veel balverlies leden.’’ Mulder doelde vooral op de fase na het eerste doelpunt. Een tweede doelpunt bleef ‘lang’ uit, maar Kelly Joao bediende na een van zijn vele rushes langs de lijn Ten Brinke voor de 2-0. Alleen Nick Koster zorgde twee keer voor gevaar voor het HZVV-doel voor de thee.

Direct na rust ging de strijd in het slot. Joao liet Aron Boer opnieuw zijn hielen zien, trok de bal voor en Ten Brinke vond de lange hoek: 3-0. Noordscheschut spartelde weinig tegen, maar maakte zowaar een treffer. Ton Kamping haalde uit net binnen het strafschopgebied en verraste Rodney Rosink: 3-1.

Even leek het vuurtje opgestookt bij de Schutters en Koster kreeg zelfs nog een derde kans. ‘Man-of-the-match’ Ten Brinke doofde de opkomende vlammetjes hoogstpersoonlijk met zijn derde en fraaiste treffer: 4-1. De koek was nog niet op. HZVV ontving een makkelijk gegeven strafschop. Sander Dzemidzic schoot de bal rechts in de hoek, waar keeper Roy Boertien naar de verkeerde hoek dook: 5-1.

,,Ik kreeg een half kopje thee in de rust’’, somberde Van Meel nog. ,,Dit is het nou, heb ik tegen de spelers gezegd. Het is allemaal half. We zijn niet scherp en klappen er niet op. Het lukte ons vandaag niet.’’

Nieuws

Meest gelezen