HZVV vrouwen winnen terecht

HZVV ditmaal tegen Oranje Nassau de sterkere ploeg. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HZVV trof afgelopen zaterdag voor de tweede keer in het seizoen de vrouwen van Oranje Nassau 2 uit Groningen. In de bekercompetitie werd het 3-3 dus er kwamen twee gelijkwaardige ploegen in het veld. Uiteindelijk konden de Hoogeveense vrouwen ditmaal de punten voor zichzelf houden: 3-1.

In de wedstrijd werd deze gelijkwaardigheid ook bevestigd en ging zeker in het begin de wedstrijd heen en weer. Beide ploegen kregen in het eerste kwartier een mogelijkheid maar in beide gevallen ging de bal over het doel. In de 38e minuut was het dan toch HZVV dat op voorsprong kwam. Cheyene Munster speelde zichzelf vrij en schoot de bal knap over de keepster van ON in het doel (1-0). Helaas kon de thuisploeg niet met een voorsprong de rust in. Een voorzet van de gasten kreeg de HZVV keepster net niet onder controle en de bal kon in het HZVV doel getikt worden (1-1).

Wedstrijd op slot

HZVV kwam goed uit de kleedkamer en ging vanaf het fluitsignaal van de scheidsrechter ten aanval. Na vijftien minuten was men succesvol. De uitstekend ingevallen Remi Crawley lanceerde zichzelf op links, dribbelde het zestien meter gebied in en schoof de bal beheerst in het doel (2-1). ON probeerde het wel, maar kon deze middag niet echt een vuist maken en waar men wel het doel zocht was daar Fabienne Rouw om de bal uit het doel te houden. HZVV gooide drie minuten voor tijd de wedstrijd in het slot toen Gelise Bruintjes na een goede aanval de bal kreeg en de 3-1 eindstand binnen schoot. Een terechte overwinning voor HZVV dat steeds volwassener begint te voetballen en laat zien ook met tegenslag om te kunnen gaan. Voor volgende week staat er een uitwedstrijd tegen FC Ommen op het programma.

Nieuws

menu