HZVV vrouwen winnen stadsderby

De HZVV verdediging hield De Weide op nul. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HZVV VR1 tegen de Weide VR1 was afgelopen zaterdag de stadsderby in de eerste klasse. Het werd een wedstrijd die niet het goede voetbal liet zien dat beide ploegen kunnen beheersen maar bracht wel de spanning en strijd die je in zo een wedstrijd mag verwachten.

Vanaf de eerste minuut werd er vol gas gegeven maar dit resulteerde niet in mogelijkheden voor de beide goals. HZVV wilde haar eigen spel spelen maar door het felle en korte dekken van De Weide was dit maar sporadisch mogelijk. De thuisploeg leek de wedstrijd wat onder controle te krijgen maar het duurde tot aan het eind van de eerste helft dat het doel gevonden werd. De Weide werd geconfronteerd met blessures waarbij speelsters helaas het veld moesten verlaten zodat er een ruime blessuretijd kwam. In de 51e minuut scoorde Verena Jager knap van afstand en 5 minuten later wist zij uit een strafschop ook de 2-0 te maken.

Tweede helft zonder doelpunten maar wel met blessures

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien als de eerste, maar De Weide kon worden afgestopt door de HZVV verdediging waarin deze middag Esmee Pluim een hoofdrol vervulde. Ook deze tweede helft kende veel blessuretijd maar na 51 minuten floot de scheidsrechter af en kon HZVV 3 punten bijtellen op het geheel.

Nieuws

menu