HZVV vrouwen laten Ommen wegkomen met de winst, een verdiend gelijkspel werd door een afgekeurd doelpunt naar dromenland gestuurd

HZVV laat verdiend gelijkspel liggen tegen Ommen.

HZVV laat verdiend gelijkspel liggen tegen Ommen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

IHZVV moest afgelopen aantreden tegen Ommen. In een wedstrijd die onder een behoorlijke invloed stond van de wind was het lastig om na een combinatie de bal via een lange bal bij een medespeler te krijgen. Beide teams hadden hier flink last van. In een gelijk opgaande strijd ging Ommen er toch met de punten vandoor (1-2).

Ommen begon de eerste helft direct aanvallend. Al in de dertiende minuut was het Ommen dat de eerste goede kans kreeg maar Carmen Manusiwa wist de bal op de lijn te keren. Tien minuten later lukte het de gasten dan toch om de 0-1 aan te tekenen. Uit een afgeslagen aanval van HZVV kwam de bal uit een counter bij de spits van Ommen die de bal onhoudbaar in de goal schoot. Vlak voor rust wist Ommen nogmaals te scoren. Na een aanval kwam de bal vanuit een kluts voor het doel van HZVV, maar de rebound werd door Ommen benut waardoor na een onrustige eerste helft de uitploeg met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in ging.

HZVV zet aan om bij te komen

De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Het lukte HZVV beter om de bal in de ploeg te houden en vanaf de eerste minuut was men dan ook de beste en gevaarlijkste ploeg op het veld. Na nog geen kwartier spelen wist HZVV de bal voor het doel te krijgen en Anna Wasse stond op de goede plaats en maakte de 1-2. HZVV bleef aanzetten en een kwartier voor tijd leek men de 2-2 aan te tekenen maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks dat de thuisploeg de aanval bleef zoeken en ook wel wat mogelijkheden kreeg werd het Ommer doel niet meer gevonden, waardoor HZVV niet de verdiende gelijkmaker kon maken en met lege handen stond na de wedstrijd (1-2). Volgende week spelen de Hoogeveense vrouwen in Dokkum tegen het eerste van Be Quick.