HZVV vrouwen in prima vorm

Aanvallend HZVV wint terecht van Be Quick.

Aanvallend HZVV wint terecht van Be Quick. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Het de laatste weken in een prima vorm verkerende HZVV kreeg afgelopen zaterdag het stugge Be Quick Dokkum op bezoek en wist dat het bij winst een belangrijke stap in de ranglijst kon maken. Met aanvallend spel lukte dit prima en bleven de punten na de 1-0 overwinning in Hoogeveen.

Ondanks dat de beide ploegen met goede bedoelingen het veld in waren gegaan duurde het tot de elfde minuut voordat er voor één van de beide doelen wat dreiging ontstond. Het was de thuisploeg dat het eerste schot op doel loste van de wedstrijd maar de bal ging over het doel. Het werd duidelijk dat de beide teams met een heel verschillende spelopvatting op het veld stonden. HZVV probeerde via combinaties gevaarlijk te worden en Dokkum werkte meer met lange ballen van achteruit op hun twee snelle en zeer behendige vleugelspitsen die het de HZVV verdedigsters dan ook zeer lastig maakten. Na 38 minuten kon Dokkum hun eerste echte schot lossen maar de attent keepende Fabienne Rouw wist de bal uitstekend te keren en met 0-0 gingen beide teams de kleedkamer in.

HZVV direct ten aanval

HZVV trok direct weer ten aanval en vlak na de rust was het Remi Crawley die een vlammend schot op doel loste maar de keepster van Dokkum wist de bal te stoppen. Ook Dokkum kwam in de buurt van het doel van de tegenstander maar een inzet van hun spits wist door Rouw met een fabelachtige reflex gestopt, iets wat ze een twintig minuten later nogmaals deed en dan met twee keer een geweldige redding waarna Sharella van Goor de derde inzet op de doellijn wist tegen te houden. Maar voor dit gebeurde was HZVV al op voorsprong gekomen, net als vorige week was het Gelise Bruintjes die de 1-0 aantekende, dit na een aanval die werd opgezet door Verena Jager die de bal op de zaterdag uitblinkende Noa Sibon speelde en Sibon wist met een fijne voorzet Bruintjes te bereiken die scoorde. HZVV hield de voorsprong vast de drie punten in eigen huis.