HZVV vrouwen blijven op gelijkspel steken

HZVV zocht in de tweede helft nadrukkelijker de aanval.

HZVV zocht in de tweede helft nadrukkelijker de aanval. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Na de knappe overwinning tegen Klarenbeek kwam zaterdag DZC’68 uit Doetinchem op bezoek. Een ploeg met ambitie en dat toonde men ook in de wedstrijd.

Niet dat het een goede wedstrijd was, beide ploegen wilden wel maar bij de teams op het veld ontbrak deze wedstrijd de controle over de bal en ook geregeld het geluk. Ondanks dat de combinatie door beide teams veelvuldig werd gezocht duurde het tot de twintigste minuut voor er de eerste mogelijkheid kwam. In dit geval voor DZC ‘68 maar meer dan mogelijkheid was het ook niet. Er werden aan beide kanten geen echte kansen gecreëerd. Hierdoor kwam de 0-0 ruststand dan ook op het bord na een eerste helft waarin de gasten iets sterker waren maar geen van beide ploegen recht had op een voorsprong.

Aantrekkelijker tweede helft

De tweede helft liet een ander beeld zien en de thuisploeg had zich voorgenomen om iets nadrukkelijker de aanval te zoeken en men zette wat hoger druk dan in de eerste helft, hierdoor kregen de gasten weer meer ruimte voorin waardoor het spelbeeld een stuk aantrekkelijker werd om naar te kijken. Na zes minuten had deze aanpak succes en kreeg Lyanne Neutel de bal in bezit. Zij speelde knap Gelise Bruintjes in die de bal beheerst in de verre hoek schoof waardoor HZVV op voorsprong kwam (1-0). Twee minuten later was het echter alweer gelijk. De bal belandde in het zestien meter gebied van HZVV in een groepje spelers en uit de scrimmage was de spits van DZC ‘68 de gelukkige die de bal voor de voeten kreeg (1-1). Beide ploegen gingen daarna nog vol voor de winst, maar het waren vooral de gasten die gevaarlijk werden. Hierdoor kon keepster Daphne Weggen laten zien dat ze in een supervorm verkeert door enkele keren op een geweldige manier redding te brengen. Zij voorkwam erger en bleef het gelijk. Met dit punt steeg HZVV een plek op de ranglijst.