HZVV verliest ondanks aanvallender spelwijze ruim bij AZSV

HZVV leed een 3-0 nederlaag bij AZSV. De gasten kregen genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar de bal wilde er niet in. Kort na rust waaide een corner in de goal van HZVV, waarna een kwartier voor tijd het 2-0 werd na een strafschop. Daarmee was de wedstrijd beslist en zal HZVV een heuse Houdini-act moeten opvoeren om zich nog te kunnen handhaven.

HZVV hier op de foto tegen Berkum (1-2), is de rode lantaarndrager op dit moment.

HZVV hier op de foto tegen Berkum (1-2), is de rode lantaarndrager op dit moment. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

AZSV begon beter aan de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen via Siep Rompelaar. Maar door goed keeperswerk van Jari Hooijer, die naar HODO vertrekt, hield hij knap de nul. De bezoekers hadden zelf een aantal uitstekende kansen via Pim de Jonge, Lorenzo Valente en Sander Dzemidzic, maar werden alleen geblokt of gepakt door de AZSV-doelman. Na rust werd AZSV beter en HZVV moest meer terug. De onfortuinlijke manier waarop de 1-0 viel is misschien wel tekenend voor het seizoen van HZVV. Ferran Mombarg zag zijn corner door de wind in één keer in het doel belanden. Een kwartier voor tijd kreeg AZSV ook nog een strafschop, die werd binnenschoten door Chris Verheul. Diezelfde Verheul zorgde tien minuten, met een vlammend schot, voor de 3-0 eindstand.

Aanvallender speelwijze gekozen