HZVV speelt spannende maar matig goede wedstrijd

HZVV combineerde waar Vitesse de lange bal zocht.

HZVV combineerde waar Vitesse de lange bal zocht. Foto: Andre Weima

Precies om 15.00 uur begon zaterdag de wedstrijd HZVV-Vitesse ‘63, de tweede wedstrijd in de eerste bekerronde. Beide teams waren het veld opgekomen met de intentie om te winnen maar zeker de eerste vijftien minuten was de thuisploeg de bovenliggende partij.

Na vijf minuten bleek dit uit een prima aanval over de linkerkant van het veld waar men via een goed lopende combinatie de bal voor het doel kreeg maar het schot op doel ging net aan de de voor HZVV verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Na het eerste kwartier kwamen ook de gasten wat beter in de wedstrijd en HZVV kreeg meer moeite om de bal in de ploeg te houden. Ondanks dat HZVV het meest in balbezit was kreeg ook Vitesse ‘63 wat mogelijkheden wat in de 28e minuut resulteerde in een bal die net als eerder bij HZVV voorlangs het doel ging. HZVV werd na deze actie wakker en kreeg weer wat meer vat op de wedstrijd. Toch waren het de gasten die bijna op voorsprong kwamen in de tweede minuut van de blessuretijd maar de gevaarlijke vrije bal werd door HZVV keepster Daphne Weggen over het doel getikt waardoor de ruststand 0-0 was.

Tweede helft zonder verrassingen

De tweede helft was een kopie van de eerste, twee ploegen die wel wilden maar dit deden met een heel verschillende speelstijl. Waar HZVV bleef proberen om al combinerend het doel van de tegenstander te vinden zocht die tegenstander steeds meer de lange bal en de HZVV verdediging moest dan ook alert blijven op de daardoor ontstane ruimte voor de gasten. De laatste tien minuten was HZVV weer de bovenliggende partij maar beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen waardoor de eindstand 0-0 werd na een wedstrijd die meer spannend was dan goed.