HZVV wil voetballen, maar laat zich ontregelen

HZVV viel aan, Genemuiden ontregelde. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Genemuiden was zaterdag te gast bij HZVV voor de start van de competitie. Twee ploegen die elkaar door en door kennen en op papier leek het een mooie wedstrijd te worden. Uiteindelijk hielden de teams elkaar in evenwicht (2-2).

Het bleek echter al snel dag alleen de thuisploeg wilde voetballen en de gasten waren gekomen om te ontregelen. Alleen al de eerste vijftien minuten kwam HZVV drie keer voor het doel van Genemuiden en dit zou ook het beeld van de wedstrijd blijven. Toch was het Genemuiden dat op voorsprong kwam door een vrije bal die onhoudbaar werd ingeschoten. HZVV bleef met goed voetbal de aanval zoeken en in de 49e minuut gaf Verena Jager zichzelf een verjaardagscadeau door uit een vrije bal de 1-1 binnen te schieten.

HZVV blijft aanvallen

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, een aanvallend HZVV en een fel verdedigend Genemuiden. Weer was het echter geheel tegen de verhouding in Genemuiden dat op voorsprong kwam, weer na een vrije bal die van richting veranderd werd door een verdediger. De thuisploeg gaf echter niet op en drie minuten in blessuretijd kreeg men waar men recht op had. Een schot van Jager werd nog gestopt, maar de attente Anna Wasse wist de afvallende bal in het doel te krijgen waardoor HZVV in ieder geval een meer dan verdiend punt aan de wedstrijd over hield. Eindstand: 2-2. Volgende week speelt een uitwedstrijd tegen Berkum in Zwolle.

Nieuws

menu