‘Een gelijkspel is een terechte uitslag’

HZVV had het moeilijk tegen Flevo Boys.

HZVV had het moeilijk tegen Flevo Boys. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HZVV heeft in haar tweede thuiswedstrijd van deze competitie een 1-1 gelijkspel behaald tegen Flevo Boys. Zoals veel vaker in de geschiedenis waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Ook het aantal kansen dat beide ploegen kregen, was gelijk. HZVV kende een droomstart, want het stond na een minuut al met 1-0 voor. De gelijkmaker viel op slag van rust op een voor HZVV psychologisch zeer slecht moment.

HZVV miste Pim de Jonge en Kelly Joao wegens blessures. Daardoor was er een basisplaats voor Jesse van Dalen. Verder liet trainer Rick Mulder de ploeg in tact. Er werd begonnen met een minuut stilte aangezien in de afgelopen weken drie HZVV-ers zijn overleden. HZVV speelde de wedstrijd met rouwbanden.

Droomstart

De thuisclub kende in de wedstrijd een droomstart, want vlak na het beginsignaal nam HZVV al de leiding. Noah ten Brinke ving een bal van achteruit op de borst op aan de rand van het strafschopgebied. Doelman Volken Huisman kwam uit zijn doel, waarna Ten Brinke hem passeerde en het leer in het lege doel schoof (1-0). Een goed begin voor HZVV, dat vlak daarna dichtbij de 2-0 was via Jesse van Dalen, maar deze keer bracht Huisman redding. Daarna golfde de wedstrijd in een hoog tempo op en neer en liet Flevo Boys zien over een sterke ploeg te beschikken. In een fase dat de gasten wat meer balbezit hadden, verzuimde HZVV de voorsprong te verdubbelen. Lorenzo Valente brak op links door en bood de inkomende Noah ten Brinke een niet te missen kans, maar voor een gapende doelmond mikte hij naast. Hij werd wel enigszins gehinderd en HZVV claimde een strafschop, maar arbiter Beijert zag er niets in. Even leek deze misser direct afgestraft te worden, want Yander Zandbergen kreeg ook een niet te missen kans, maar mikte voorlangs. Aan de andere kant schoot Jesse van Dalen in kansrijke positie iets te gehaast over. In deze fase had HZVV de wedstrijd weer iets beter onder controle, waarbij Sander Dzemidzic een goede kans kreeg na voorbereidend werk van Jan Hup, maar hij mikte over. Flevo Boys pakte op slag van rust het initiatief over. In de laatste minuut viel de gelijkmaker en die mocht HZVV zich aanrekenen. Yander Zandbergen kon ongehinderd voorzetten en bij de tweede paal kon Thomas Potters ongehinderd inkoppen (1-1). Dat betekende een enorme mokerslag voor HZVV, want de gelijkmaker viel op zeer slecht moment voor de thuisclub.

Grossieren in foute passes

Na rust werd de wedstrijd er niet beter op. Beide ploegen gingen wel voor de winst, maar grossierden in foute passes. HZVV begon nog redelijk aan het tweede bedrijf en kreeg drie goede mogelijkheden. Walter Dias N’zasi passeerde Reussing, waarna zijn schot gekeerd werd door Huisman, die zelf niet door had hoe precies. Na een voorzet van Tim Riksman kopte Alex Zomer net naast. Aan de andere kant kwam HZVV goed weg na een schot van Yander Zandbergen van dichtbij dat maar net naast vloog. Ook in deze wedstrijd speelde HZVV moeizaam en was het niveau niet te vergelijken met de gespeelde oefenwedstrijden. De verdediging van Flevo Boys stond goed en HZVV was niet bij machte een gaatje te vinden. De passes bleven onnauwkeurig, waardoor HZVV te weinig dreiging kon uitoefenen. In de slotfase kregen beide ploegen nog een uitgelezen kans op de winst. Giedo de Weert verscheen vrij voor Rodney Rosink, die met de voet redding bracht. Vijf minuten voor tijd had Walter Dias N’zasi zijn ploeg de winst kunnen brengen. Vrij voor Huisman legde hij af op Jerman Baicadila, waarna de kans verloren ging.

Mulder: vertrouwen nog te broos

HZVV-trainer Rick Mulder kon wel leven met 1-1. ,,Ik denk dat we in de eerste helft een redelijk tot goede eerste helft spelen, waarbij we verzuimen vroegtijdig de 2-0 te maken. De 1-1 valt op een ongelukkig moment dat we onszelf moeten aanrekenen. Het vertrouwen is nog te broos en dat zag je in de tweede helft. We komen door de 1-1 niet meer in ons spel. Beide ploegen hebben dan nog een dikke kans om de overwinning te pakken. Ik vind uiteindelijk de 1-1 een terechte uitslag. We moeten verder bouwen op de eerste helft.”

HZVV-Flevo Boys 1-1 (1-1)

1. Noah ten Brinke 1-0, 45. Thomas Potters 1-1. Scheidsrechter: Beijert. Geel: Hup, Dzemidzic (HZVV), Bakker, Zandbergen (Flevo Boys). Toeschouwers: 250.

HZVV: Rosink; Riksman (75. Lambers), Zomer, Manusiwa, Wijma; Valente, ten Brinke, Hup; Dzemidzic, van Dalen (62. Baicadila), Dias N’zasi.