HZVV en Helpman houden het gelijk

Het schot op doel treft helaas de lat.

Het schot op doel treft helaas de lat. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De vrouwen van HZVV moesten het dit weekend opnemen tegen Helpman uit Groningen. Beide ploegen doen het de laatste weken goed en HZVV ging voor haar vierde ongeslagen wedstrijd. In dit treffen werden er door geen van beide partijen doelpunten gemaakt en zo werden de punten gedeeld.

Beide ploegen begonnen onrustig aan de wedstrijd wat resulteerde in veel balverlies waardoor kansen uitbleven en het vooral het middenveld was waar de strijd werd gestreden. Na elf minuten speelde keepster Fabienne Rouw de lange bal en bereikte Anna Wasse die een uitstekend schot loste maar helaas voor HZVV raakte de bal de lat. HZVV kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden maar het doel werd niet gevonden waardoor de rust werd ingegaan met een 0-0 stand.

Keeper Rouw houdt de nul

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien, een goed combinerend HZVV dat de kansen kreeg en Helpman dat loerde op de counter om gevaarlijk te worden. Tien minuten voor tijd was het de aanvallend en verdedigend geweldig spelende Remi Crawley die richting het Groninger doel kon, maar haar inzet werd van de lijn gehaald. Twee minuten voor tijd leek het alsof HZVV de wedstrijd alsnog naar zich toe kon trekken, maar de bal van dichtbij ging over het doel waarna de prima leidende scheidsrechter Lemmen floot voor het eind. Hiermee is HZVV nu vier wedstrijden ongeslagen en keepster Rouw kon voor de derde keer op rij de nul houden. Volgende week speelt HZVV de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen AZSV.