Dames HZVV en De Weide houden evenwicht

HZVV hield in eerste helft De Weide op afstand. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De laatste bekerwedstrijd voor HZVV en de Weide Vrouwen 1 was de plaatselijke derby die na een eerste helft in het voordeel van HZVV toch in een gelijkspel eindigde.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd en al in de 2e minuut kwamen de Rood-Witten op voorsprong. Na een corner kwam de afgeslagen bal terecht bij Gelise Bruintjes die knap afmaakte. Een half uur later kwam de Weide op 1-1, doordat de HZVV keepster de bal ongelukkig raakte en er kon niet meer voorkomen worden dat deze in het doel verdween. HZVV liet zich door deze teleurstelling niet uit het veld slaan en vier minuten later was het Anna Wasse die na een combinatie tussen Nienke Peereboom en Sharella van Goor de bal knap inschoot en de stand op 2-1 bracht. Vier minuten later was het weer Gelise Bruintjes die het net wist te vinden en zij bracht hiermee de ruststand op 3-1.

De Weide na rust andere speelstijl

HZVV kwam goed uit de kleedkamer maar moest duidelijk wennen aan het feit dat de Weide een andere speelstijl hanteerde, waar in de eerste helt de combinatie werd gezocht gingen de gasten nu meer werken met de lange bal. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft had men hier succes mee en mede door slordig verdedigen van HZVV wist De Weide de 3-2 op het bord te brengen. HZVV leek de wedstrijd uit te kunnen spelen met deze voorsprong maar vlak voor tijd ging de bal via een scrimmage over de doellijn waardoor er toch nog een gelijkspel uitgesleept werd door de Weide. Eindstand 3-3.

Nieuws

menu