HZVV Vrouwen 1 verliest wedstrijd van AZSV uit Aalten

HZVV vrouwen 1 tegen AZSV vrouwen.

HZVV vrouwen 1 tegen AZSV vrouwen. Foto: André Weima

Drie rondes voor het einde van de competitie kregen de dames van HZVV bezoek van AZSV uit Aalten. Beide ploegen komen elkaar al jaren tegen en het zijn bijna altijd wedstrijden tussen twee goed voetballende ploegen die een gezonde werklust en agressie op het veld brengen.

HZVV begon onzeker aan de wedstrijd en was duidelijk zoekende naar de juiste manier om de tegenstander te bespelen. AZSV stond zekerder op het veld en wist elkaar ook makkelijker te vinden. Na ongeveer twintig minuten kreeg de ploeg uit Hoogeveen meer controle maar kon niet voorkomen de de gasten de betere ploeg waren en voorlopig ook bleven, mede door het felle afjagen en het gebrek aan communicatie bij HZVV. Ondanks dat HZVV zichzelf gedurende de eerste helft wat meer terug vond kon het niet voorkomen dat AZSV met een 0-2 voorsprong de kleedkamer inging voor de rust, doelpunten die ontstonden doordat de speelsters van AZSV te veel ruimte kregen en zich hierdoor een weg naar het doel konden banen.

Na de rust zag het publiek een heel ander HZVV op het veld staan. Een vernadering in de veldorganisatie en enkele wissels moesten het verschil gaan maken, hierbij ondersteund door de felheid van de afgelopen weken weer terug te brengen. Na vijf minuten kreeg men dan ook de terechte goal. Een goed uitgespeelde aanval werd afgemaakt door de laatste weken vaker scorende Anna Wasse en zij bracht haar ploeg hiermee weer dichter bij de tegenstander. HZVV bleef de wedstrijd controleren en de druk op het doel van AZSV werd groter en groter maar verder dan een paar speldenprikken kwam men niet waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een 1-2 nederlaag.

Uiteraard was er teleurstelling over deze nederlaag maar mede door de uitslagen in andere wedstrijden heeft HZVV zich veilig gespeel en zal ook volgend seizoen een plaats hebben in de eerste klasse. Een resultaat dat een groot compliment verdient na een seizoen dat moeizaam begon maar het elftal ontwikkelde zich toe een hecht team en de werklust en inzet van speelsters en staf zorgden er voor dat het spel beter en de werklust beter werd.