HODO schiet weinig op met gelijk spel tegen Sint Annaparochie, waar winst een stap naar boven had kunnen betekenen

HODO en St. Annaparochie houden het op een gelijkspel. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Een schamel puntje, dat was de oogst voor HODO na de thuiswedstrijd tegen Sint Annaparochie. Door de puntendeling kan HODO nog steeds geen afstand nemen van de onderste ploegen in de 2e klasse J. Bij het eindsignaal stond er 1-1 op het scorebord en veranderde er weinig in de stand in de competitie.

Tegenstander Sint Annaparochie bleek geen wonderploeg, HODO echter ook niet. Een HODO in vorm had de Friezen met een ruime nederlaag weer richting Friesland gestuurd. Het is echter tekenend voor de vorm waarin HODO verkeert dat er geen drie punten konden worden toegevoegd aan het puntentotaal. HODO speelde stroef tegen de Friezen en beide ploegen hadden geen echt grote kansen in de eerste helft. Een paar afstandsschoten op het doel van Sint Annaparochie doelman Mark Toering waren de wapenfeiten in de eerste helft. HODO doelman Kayran Nijenbanning raakte net voor rust geblesseerd door een botsing met een van de spitsen van de Friezen en na een langdurige blessurebehandeling maakte hij toch de eerste helft vol. Net toen de toeschouwers naar de kantine wilden gaan voor de rust kwam er volledig onverwacht een goal op de borden voor de gasten. Een afgeslagen corner werd door Danny Kampstra weer richting het HODO doel gekopt en tot verbazing van iedereen plofte de bal in het doel.

De 0-1 ruststand was een domper voor HODO dat na rust alles op alles moest zetten om de gelijkmaker te scoren. HODO keeper Nijenbanning bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en zijn vervanger was Stanley Snijder. HODO drong aan en Sander Danes maakte de gelijkmaker, maar de grensrechter van Sint Annaparochie gooide roet in het eten door te vlaggen voor buitenspel. Met het inbrengen van Marcel Pol gebeurde er echter weer wat in de voorhoede bij HODO en toen Pol in de 76e minuut slim een strafschop versierde was het Sander Danes die de strafschop onberispelijk benutte. Hierna kreeg HODO nog enkele kleine kansen en net voor tijd raakte Marcel Pol de bal net niet goed om de winnende treffer te maken. Direct na deze laatste kans floot de prima leidende scheidsrechter Wolthof voor het einde van de wedstrijd. HODO blijft door dit resultaat op de zevende plaats op de ranglijst staan en speelt het volgende week de uitwedstrijd tegen Dalen dat de derde plaats inneemt, aanvang 14.00 uur.

Nieuws

menu