HODO pakt punt tegen Emmeloord en klimt daarmee een plaatsje in de ranglijst naar plek zeven

HODO weet Emmeloord met moeite in bedwang te houden.

HODO weet Emmeloord met moeite in bedwang te houden. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De mannen van Eric Prins wachtte deze zondag een zware tegenstander: SC Emmeloord, de nummer drie uit de competitie. De vorige ontmoeting werd door de club uit de polder met maar liefst 10-0 gewonnen. De Hollandschevelders waren dan ook gebrand op revanche. HODO stond voor deze wedstrijd achtste en had de punten nodig om zichzelf veilig te spelen in de tweede klasse. Met de 1-1 klom het thuisteam naar een zevende positie.

Op een zonnig sportpark maar met een koude oostenwind waren de eerste kansen voor de club uit Emmeloord. Maar het was HODO dat het eerst scoorde. Djustin Snippe zette hoog druk en hierdoor verspeelde Emmeloord de bal. Met een schitterende hakbal gaf Bram Folkert de assist aan Boy Schonewille die deze goed afwerkte. Hodo leidde zo de wedstrijd na zes minuten spelen (1-0). Na deze goal tegen, was Emmeloord dreigend maar tot echte kansen kwam het niet, mede dankzij goed verdedigingswerk van Mark Boertien en Damian Strijker. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf was de grootste kans voor Emmeloord. Het aluminium voorkwam de gelijkmaker.

Emmeloord komt op gelijke hoogte

HODO startte de tweede helft sterk en kon zichzelf bijna belonen met een goal. Sander Danes speelde zichzelf vrij en zocht de korte hoek. Doelman Portijk redde en wist zo de verdubbeling van de score te voorkomen. Even later schoot Bryan Snippe net naast. Doordat HODO zelf niet wist te scoren werd Emmeloord sterker. De goede keepende Stanley Snijder voorkwam meerdere malen een gelijkmaker. HODO had door blessures maar een smalle selectie om over te beschikken. Het team begon vermoeider te ogen. Met nog tien minuten op de klok wist Emmeloord spits Wouter van der Velden het net te vinden bracht zo de stand op 1-1. In de laatste tien minuten ging het spel over en weer, maar geen van beide teams kwam nog tot scoren. HODO pakte een punt tegen de nummer drie van de tweede klasse J en blijft aansluiting houden met haar directe concurrenten. De volgende wedstrijd is in en tegen Pesse op 16 april, aanvang: 14:00 uur.