HODO pakt drie belangrijke punten tegen Beilen

Hodo haalt uit en houdt alle punten in eigen huis.

Hodo haalt uit en houdt alle punten in eigen huis. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op een koud sportpark ‘t Hoge Bos mochten de mannen van trainer Eric Prins aantreden tegen de hekkensluiter van de competitie: Beilen. HODO stond voorafgaand aan de wedstrijd tiende. Voor beide partijen kon gesproken worden van een zes-punten wedstrijd. Na negentig minuten spelen stond de stand van 3-1 op het scorebord.

De eerste vijftien minuten van de eerste helft verliep rustig en beide ploegen waren aan het aftasten. Na een overtreding van Hodo in het zestien met gebied werd de bal door scheidsrechter Langenberg op de stip gelegd. De penalty werd gestopt door doelman Stanley Snijder. Nog geen tien minuten later wist Patrick Timmerman vanuit een corner het net te vinden (1-0). Hodo was in de eerste helft de beter spelende ploeg en het kanon van de club Jorn Smit verdubbelde de score door een vrije bal hard achter keeper Fransen te plaatsen (2-0).

Stroeve start tweede helft

Na de thee kwamen beide teams stroef uit de kleedkamer en was het vertoonde spel minder dan in de eerste helft. Hodo speelde wel het betere spel en een kwartier na rust was het wederom Jorn Smit die het net vond waarmee er een 3-0 score op het bord kwam. Zoals wel vaker dit seizoen lukte het Hodo niet om met elf man de wedstrijd uit te spelen. Ditmaal moest Boy Schonewille een kwartier voor tijd het veld verlaten met een rode kaart. In extremis wist Beilen nog een doelpunt te maken. Ronald Smit was scherp op een terugspeelbal van de thuisploeg en plaatste de bal achter keeper Snijder. De drie belangrijke punten bleven op ’t Hoge Bos en dit zorgt ervoor dat Hodo aansluiting houdt op de overige clubs in de tweede klasse J. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd van dit jaar en speelt Hodo tegen EMMS op sportpark De Kei te Slagharen aanvang 14:00 uur.