HODO onnodig onderuit

HODO laat Zuidwolde ontsnappen. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Op een koud en winderig sportpark het Hoge Bos vond zondagmiddag de derby plaats tussen HODO en Zuidwolde, twee ploegen die de punten allebei nog goed konden gebruiken. Waar HODO leek af te stevenen op een winst, liet het in de tweede helft teveel steken vallen en moest het doen met een 2-4 verlies.

Beide ploegen tastten elkaar in het begin af en het duurde tot de tiende minuut tot HODO de eerste kans kreeg maar Jorn Smit wist hier geen raad mee. In minuut 21 was er de eerste kans voor Zuidwolde maar Stefan Berghuis miste voor open doel, nog geen 2 minuten later was het de goed voetballende Kikkert die een prachtige mogelijkheid kreeg maar ook hij had vizier niet op scherp en ook deze kans ging verloren , de daarop volgende corner leverde niets op. Even later was het Jorn Smit die alleen voor de keeper van Zuidwolde verscheen maar ook deze kans leverde geen doelpunt op. Vlak voor rust leek Zuidwolde op 1-0 te komen maar keeper Nijenbanning van HODO redde op spectaculaire wijze en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Zuidwolde countert er vrolijk op los

Na rust viel er heel wat meer te beleven, in minuut 50 was er een knappe actie van spits Danes. Waar zijn inzet nog werd gekeerd was het Donny Mol die beheerst afrondde en de 1-0 op het bord zette. Zuidwolde was hier duidelijk door geïrriteerd en dat leverde een aantal gele kaarten op. Nadat HODO nog een grote kans miste was het wederom Mol die scoorde en HODO op een zo goed als veilige marge zette. Maar vanaf dat moment was HODO het kwijt en nog geen minuut na de 2-0 kwam Zuidwolde via Frans Capellen al terug tot 2-1. Zuidwolde rook bloed en in minuut 77 was het Joris de Roo die voor de gelijkmaker tekende . Waar een ieder dan verwachtte dat HODO zou gaan opletten, gebeurde dat niet. Posities werden verlaten en verdedigen werd vergeten en ook de wissels pakten verkeerd uit. Zuidwolde counterde er vrolijk op los en maakte dan ook geheel verdiend nog de 2-3, HODO ging daarna vol op de aanval maar grote kansen kwamen hier niet meer uit, vlak voor tijd maakte Zuidwolde het vakkundig af en wederom was het Joris de Roo die de 2-4 maakte. Al met al een zeer teleurstellende middag voor HODO. Als HODO voor klasse behoud wil gaan zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week speelt HODO uit tegen degradatiekandidaat Drachten , aanvang 14.00 uur.

Nieuws

menu