HODO declasseert Witteveense Boys

HODO-Witteveen

HODO-Witteveen Foto: Andre Weima

De mannen van Eric Prins hadden zondagmiddag geen kind aan Witteveense Boys, al na 1 minuut lag de eerste bal al in het net en daarmee stopte het niet.

De wedstrijd verliep vlot voor Hodo. Na het eerste doelpunt stoomde het team door. Een goede pass op Patrick Timmerman die alleen voor de keeper niet zelfzuchtig was maar keurig de bal opzij legde op de mee gelopen Justin Blokzijl leverde de 1-0 op. 3 minuten later was het uit een corner van Stefan Kikkert Ricardo Benjamins die de 2-0 op het bord zette. In de zevende minuut had Justin Blokzijl de kans op 3-0 na een goede voorzet van Mark Boertien maar deze keer stond de keeper op de goede plaats, even later was het Timmerman die alleen voor de keeper op dook na een goede voorzet van Martijn Dekker maar ook hij faalde. Een overtreding in de 16 meter leverde Hodo in minuut 12 een strafschop op en deze werd feilloos door Stefan Kikkert binnen geschoten en binnen het kwartier stond het 3-0. Hierna werd het spel van Hodo wat rommeliger. Men vergat te blijven voetballen en hanteerde teveel de lange bal en er werd te vaak en te snel van afstand geschoten. In de 33e minuut werd er op Patrick Timmerman op de rand van 16 meter een stevige overtreding gemaakt, de vrije bal die hierop volgde werd slordig naast geschoten door Kikkert. Een minuut later ging Dekker goed door aan de rechterkant en zijn afgemeten voorzet bereikte Timmerman en die wist hier wel raad mee en maakte de 4-0, hierna dacht de keeper van Witteveen om Hodo maar een handje te helpen en pakte keurig een terug speel bal op , waar iedereen dacht aan een indirecte vrije schop in de 16 meter dat de scheidsrechter hier anders over en liet een vrije bal op 30 meter van het doel nemen, waarschijnlijk eigen interpretatie van de scheidsrechter, de vrije bal leverde hierna niets op. Op slag van rust was er nog één keer een goede voorzet van Dekker op Kikkert en dit betekende de 5-0.

Na rust slordiger Hodo

Bij het begin van de tweede helft bracht trainer Prins drie verse krachten in: Smit, Mol en Snippe. Zij kwamen in de ploeg voor Kikkert, Dekker en Blokzijl. Hodo ging direct weer verder met waar het voor rust mee geëindigd was, en in de 52e minuut was het attent reageren van Justin Snippe die de 6-0 binnen schoot. Waar iedereen dacht en hoopte op de dubbele cijfers werd het spel minder en rommelig. Hodo ging slordig met de kansen om en waren niet scherp genoeg meer. Jorn Smit kreeg een goede kans geboden van Patrick Timmerman maar Smit schoot de bal hoog over. In de 60e minuut was het Jorny Otten die met een keurige steekpass Patrick vrij voor de keeper zetten en Timmerman wist hier wel raad mee en maakte de 7-0. Hierna stokte de teller en kansen waren aan Timmerman, Smit, Mol niet meer besteed en bleef het bij de 7-0. Volgende week speelt HODO uit in Oosterhesselen tegen VIOS aanvang 14.00 uur.