HHV wint wel, maar promoveert niet

HHV speelde scherp tegen Spannum.

HHV speelde scherp tegen Spannum. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HHV speelde dit weekend de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Een spannende pot voor de ploeg van HHV, want bij winst was er nog een kleine kans op promotie en bij verlies een kans op degradatie. Er werd met 18-9 van Spannum gewonnen, maar dit was niet genoeg voor een promotie.

Om 20 over 6 floot de scheids Jan Laarhuis en kon de wedstrijd beginnen. In de aanval begonnen Jarno Hein, Sem Dekker, Mandy Schuring en Estelle Boes. De PLUS Cappendijck-formatie wist de wedstrijd binnen de eerste minuut gelijk te openen. Door een mooi afstandsschot van Estelle stond het 1-0. In de verdediging begonnen Ruben Biemolt, Corneel Kikkert, Janique Zomer en Laura Doldersum. Door goede druk te geven in de verdedigen kon de bal snel onderschept worden en weer terug gespeeld worden naar het aanvallende vak. De HHV’ers wisten de wedstrijd scherp te beginnen en kwamen daarom op een voorsprong van 2-0. Hierna wist Spannum de korf ook te vinden, maar HHV reageerde hier gelijk op met verschillende doelpunten van Laura, Sem, Corneel, Ruben en Mandy. Het stond 9-3 en dit was het moment dat Spannum een time-out aanvroeg. We waren goed bezig en dit moest HHV gaan volhouden!

Scherp blijven

Kort daarna was het rust. Coach Rick Duinkerken benoemde dat het team scherp moest blijven. Goed en duidelijk opzetten en vooral rustig het schot meenemen. Ook werd er benoemd dat voor en achter verdedigen zou worden afgewisseld. In de tweede helft wisten beide teams meerdere malen de korf te vinden en stond het na vijftien minuten gespeeld te hebben 14-9. Om wat frisse energie in het team te brengen werden er twee wissels gedaan. Anouk Koopman kwam erin voor Estelle Boes en Gerwin Hummel kwam erin voor Sem Dekker. De verdediging zette Spannum goed vast en hierdoor kwamen we snel weer in balbezit. Janique, Jarno, Anouk en Ruben wisten nog te scoren en de scheids floot af met een stand van 18-9. Het was nog even spannend wat de andere ploegen voor uitslagen hadden en wat dit voor HHV zou betekenen in het puntenklassement. HHV kwam samen met ROG en DIO uit op 15 punten waarna gekeken werd naar onderlinge resultaten. Hierdoor kwam HHV op de vierde plek te staan en helaas geen promotie naar de eerste klasse.