HHV wint met ruime cijfers van Regio'72

HHV spelers goed 'op schot'. Foto: Andre Weima Fotografie

HHV mocht dit weekend aantreden tegen Regio’72 uit Vaassen. Vooraf wisten we dat dit een lastige wedstrijd zou gaan worden. Bij de vorige wedstrijd tussen beide ploegen wist Regio’72 de wedstrijd te winnen met 22-20. HHV zou er vandaag alles aan gaan doen om de punten in Hollandscheveld te houden.

Trainer Rick Duinkerken gaf de spelers van HHV een duidelijke opdracht mee: vanaf minuut één gelijk fel zijn en veel druk geven op het buitenveld. Hierdoor zouden de spelers van Regio’72 minder tot schot kunnen komen. Er was de afgelopen wedstrijden vooral statisch gespeeld. Voor deze wedstrijd was dan ook de opdracht om meer het dynamische spel terug te laten komen, waarbij de kansen veel vanuit de ruimte genomen konden worden. Het was zeker mogelijk om de twee punten in Hollandscheveld te houden.

Goed uit de startblokken

Om 18:15 floot scheidrechter P. Okken de wedstrijd in met in de aanval: Jarno Hein, Sem Dekker, Laura Doldersum en Birgit Strijker. In de verdediging startten: Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Janique Zomer en Mandy Schuring. Als wissels was de gehele selectie van het tweede aanwezig. HHV kwam goed uit de startblokken en Sem Dekker wist gelijk in de eerste aanval een afstandsschot te scoren, 1-0. Daarna was het de beurt aan Regio’72 om te laten zien wat voor kwaliteiten ze in huis hadden. Al vrij snel na de voorsprong werd het gelijk door middel van een strafworp, 1-1. Hierop wist HHV weer een aantal keer te antwoorden met drie mooie treffers van Mandy Schuring en één van Sem dekker. Ook Regio’72 wist nog een keer te scoren, 5-2. Doordat HHV het gat steeds groter begon te maken, besloot de coach van Regio’72 een time-out aan te vragen. Na deze time-out was er een periode waarin er weinig gescoord werd. Uiteindelijk wisten Ruben Biemolt en Sem Dekker te scoren vanuit een afstandsschot, wat de voorsprong nog weer verder uitbreidde, 7-2. Hierna vroeg Rick namens HHV een time-out aan. Rick vertelde dat we als team nog meer het dynamische spel moesten laten zien. Na de time-out wisten Jarno Hein en Ruben Biemolt nogmaals een afstandsschot te scoren, 9-2. Echter werd het spel de periode daarna een stuk rommeliger aan de kant van HHV. Ineens wist Regio’72 de korf steeds meer te vinden en kwamen ze al vrij snel terug op een stand van 9-6. Met deze stand floot scheidsrechter P. Okken de rust in.

Spelers goed op schot

In de rust vertelde Rick dat hij erg tevreden was over spel wat HHV 1 liet zien. Echter was de laatste fase van de eerste helft toch wat slordig, wat er toe heeft geleid dat de voorsprong nog maar slechts drie punten was. Rick gaf mee dat de selectie van HHV 1 door moest gaan met waar ze mee bezig waren en zorgen dat het verschil in doelpunten verder werd uitgebreid. Alle spelers waren goed op schot, dus dat moest geen probleem worden in de tweede helft. Weer terug op het veld floot scheidsrechter P. Okken de tweede helft in. De eerste vier aanvallen van HHV leidden allemaal tot doelpunten van Ruben Biemolt, Sem Dekker, Mandy Schuring en Laura Doldersum, 13-6. Daarna veroorzaakte HHV een strafworp en een vrije bal, waardoor de voorsprong weer werd verkleind naar vijf punten, 13-8. Hierna ontstond er een wisselwerking tussen het scoren van beide ploegen. Op een gegeven moment komt Regio’72 terug tot een verschil van drie doelpunten, 15-12. Hierop besluit trainer Rick Duinkerken een time-out aan te vragen. Wie vanaf dat moment nog een verkeerde pass zou gooien, zou direct worden gewisseld. Deze voorsprong mochten we absoluut niet meer uit handen geven. Dit had een positief effect op de spelers, want Janique Zomer en Jarno Hein wisten samen nog drie keer de korf te vinden, 18-12. Op dat moment was de wedstrijd gespeeld, want het verschil was inmiddels te groot geworden. Beide ploegen wisten nog een aantal keer te scoren en dit leidde tot een eindstand van 21-15.

Volgende week zaterdag 19 maart wordt de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen gespeeld. HHV 1 zal het nogmaals opnemen tegen KVZ 1 uit Zutphen aanvang 19.25u.

Nieuws

menu