HHV wint in spannende wedstrijd

HHV liet zien sterker te zijn dan Emmeloord.

HHV liet zien sterker te zijn dan Emmeloord. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De Plus Cappendijck-formatie moest zaterdag aantreden tegen K.V. Emmeloord. Voor de korfballers uit Hollandscheveld was dit een belangrijke wedstrijd, waar punten gepakt moesten worden. Zo kon er een gat geslagen worden naar de achterblijvers in de competitie. Waar HHV al een aantal wedstrijden heeft weten te winnen, is Emmeloord op dit moment de hekkensluiter van de poule en zal dus extra gedreven zijn om de eerste punten mee naar huis te nemen. Onderschatten was dus zeker geen optie voor de spelers van HHV.

In de aanval begonnen Richard Botter, Corneel Kikkert, Janique Zomer en Estelle Boes. In de verdediging startten Ruben Biemolt, Stef Zwartscholten, Laura Doldersum en Birgit Strijker. Al in de eerste minuut wist Corneel Kikkert als eerst de korf te raken, waardoor HHV gelijk begon met een voorsprong: 1-0. Aanvallend lieten de spelers zien over meerdere flanken gevaarlijk te zijn en op verschillende spelers de kansen uit te spelen. Echter, door gebrek aan scherpte en felheid lukte het de spelers niet om deze voorsprong goed uit te bouwen. Verdedigend waren de spelers er niet optimaal bij, waardoor de Emmeloorders kansen kregen en deze ook gingen benutten. Dit zorgde er voor dat Emmeloord vrij gemakkelijk mee kon scoren. Tot een stand van 7-7 ging het in de eerste helft erg gelijk op. De laatste 10 minuten werden de spelers, na een aangevraagde Time-Out van Emmeloord meer op scherp gezet en zo lukte het de spelers om met een nauwe voorsprong van 12-10 de rust in te gaan.

Trainer Duinkerken bleef kritisch

In de rust benadrukte trainer/coach Rick Duinkerken dat het spel ondanks de voorsprong nog niet goed genoeg was. Scherpte was nodig om het de Emmeloorders moeilijker te maken en tegelijkertijd de juiste kansen te zoeken in de aanval, door ook te kijken naar de spelers die over hadden op hun tegenstander. Direct na de rust wist Emmeloord twee keer te scoren, wat weer resulteerde in een gelijke stand: 12-12. Jarno Hein werd ingewisseld voor Stef Zwartscholten. De gehele tweede helft werd er afwisselend door Emmeloord en HHV gescoord. De wedstrijd bleef erg spannend en het lukte HHV niet om de doelpuntenmachine aan te zetten en de voorsprong uit te bouwen. Rick Duinkerken besloot een aantal keren tactisch te wisselen. Zo maakten Anouk Koopman en Sem Dekker hun eerste speelminuten in het eerste team. Anouk werd ingewisseld voor Birgit Strijker en Ruben Biemolt maakte plaats voor Sem. Ook kwam Stef Zwartscholten terug in het veld voor Richard Botter. Het vele wisselen bleek belangrijk voor de eindfase van de wedstrijd. Nadat er zelfs nog even tegen een achterstand van 17-18 gekeken werd, gaven de spelers niet op en maakte Jarno Hein de gelijkmaker. In de laatste minuut van de wedstrijd werden er nog twee slimme acties gemaakt die resulteerden in twee keer een strafworp voor Corneel Kikkert en Stef Zwartscholten. Deze werden keurig afgemaakt, waarna de scheidsrechter affloot bij een stand van 20-18. De spelers hebben het zich deze zaterdag moeilijker gemaakt dan nodig was, maar door tot de laatste minuut door te zijn gegaan hebben ze toch laten zien sterker te zijn dan Emmeloord. De punten bleven in Hollandscheveld en HHV staat met drie gewonnen wedstrijd momenteel op de derde plek in de competitie.

Volgende week mag HHV afreizen naar Lelystad om het daar op te nemen tegen de nog ongeslagen koploper Exakwa.