HHV wint in spannend duel van Thrianta

HHV dit keer de sterkere tegen Thrianta. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

Sportpark „De Oosthoek” was deze zaterdag het decor voor de wedstrijd HHV 1 tegen Thrianta 1. Het was droog weer en de lijn van het veld stond al snel vol met fanatieke supporters. Beide teams waren bereid 100% te geven en de punten binnen te halen. Het beloofde een spannende pot te worden.

Om half 4 floot scheids Stephan van Dijk de wedstrijd in. Het was aan HHV de beurt om de eerste bal uit te nemen. In de aanval van HHV begonnen: Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en Laura Doldersum. Daar stonden in de verdediging van Thrianta tegenover: Wouter Neutel, Maarten Stam, Desiree van der Hoop en Merel Bruinsma. Thrianta gaf in de verdediging goede druk op de ballijn. Hier had HHV in de eerste aanvallen moeite mee. HHV was aan het zoeken naar de goede kansen. Thrianta was erg fel en hierdoor konden ze al snel de bal naar het aanvallende vak overbrengen.

Thrianta opent de score

In de aanval van Thrianta stonden: Jari Kramer, Jonathan Verstegen, Kimberley van der Hoop en Rachel Doornbos. Hier stonden Ruben Biemolt, Corneel Kikkert, Estelle Boes en Janique Zomer tegenover. Beide teams hadden moeite om voor de eerste keer de korf te vinden, maar na 5 minuten wist Thrianta met een strafworp het eerste doelpunt te zetten en de wedstrijd te openen. Dit volgde al snel tot een tweede doelpunt van Thrianta en stond het 0-2. HHV wist dat ze de achterstand niet verder moesten laten oplopen en door een paar fanatieke aanvallen werd de stand 2-2. Hier wist Thrianta gelijk ook weer antwoord op te geven. Door een omdraaibal en afstandschot wist Thrianta weer op een voorsprong te komen van 2-4. Waarbij Thrianta voor elke bal vocht, miste dit in de eerste helft aan de HHV kant. Na een kwartier gespeeld te hebben vond de coach van HHV, Rick Duinkerken, het tijd voor een time-out. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en dat was aan de stand te zien. De scheids floot de rust in met een stand van 8-8.

HHV kon na de rust de korf goed vinden

Beide ploegen stonden weer opgesteld en het was tijd voor de tweede helft. De eerste aanval was nu voor Thrianta, die gelijk het eerste doelpunt scoorde, het stond nu 8-9. HHV begon de tweede helft feller, wat na een paar goede aanvallen leidde tot een voorsprong van 2 punten. Het stond nu 11-9. In de 40ste minuut was het tijd voor een wissel bij beide ploegen. Bij HHV kwam Richard Botter erin voor Ruben Biemolt. Aan de kant van Thrianta kwam Damian Prinsse erin voor Jari Kramer. Beide teams waren fel en wisten de korf te vinden. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft vroeg de coach van Thrianta, Jurgen Lucas, een time-out aan. Even later kwam Ruben Biemolt weer in het veld voor Stef Zwartscholten. Ook kwam Birgit Strijker de ploeg van HHV versterken. Waar in de eerste helft de afronding miste bij HHV, konden ze in de tweede helft de korf goed vinden. Met nog 10 minuten op de klok was de stand 18-13 te zien op het scorebord. Thrianta voerde nog 2 wissels door maar HHV bleef de stijgende lijn doorzetten, hierdoor had Thrianta moeite om tot scoren te komen. De HHV’ers wisten de voorsprong te behouden en de scheids floot af met een stand van 22-15.

Nieuws

menu