HHV verliest in slotfase van Oranje Zwart

HHV tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Foto: HHV

Het eerste team van HHV heeft dinsdagavond huis gespeeld tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Een inhaalwedstrijd die eerder werd uitgesteld vanwege corona bij de Zwollenaren.

Oranje Zwart is een bekende van HHV. In de eerste zaalwedstrijd die voor de laatste lockdown werd gespeeld ontmoetten beide teams elkaar al eens eerder. HHV wist destijds niet de punten mee te nemen naar Hollandscheveld.

Doordat er weken geen wedstrijd werd gespeeld kwam de KNKV met een nieuwe competitie-opzet waardoor de eerste wedstrijd niet meetelt in het klassement. HHV en Oranje Zwart waren dinsdag beide gefocust om de wedstrijd winnend af te sluiten en zo belangrijke punten binnen te halen om aan het eind van het seizoen de kruisfinales te spelen.

Opstelling

De Hollandschevelders begonnen in de aanval met Birgit Strijker, Mandy Schuuring, Sem Dekker en Jarno Hein. Het verdedigende vak bestond uit Janique Zomer, Laura Doldersum, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert.

Het waren de Hollandschevelders die kort na het startsignaal het beste uit de startblokken kwamen. HHV kwam tot score en wist al snel een score van 4-1 te bereiken. Vervolgens begonnen de blauwvingers aan te sluiten en wisten na een stand van 5-5 de achterstand om te buigen naar een voorsprong voor de Zwollenaren. HHV liet dit echter niet zomaar gebeuren en bleef aanhaken. Echter zakten de HHV’ers kort voor rust in waardoor HHV met een onnodige achterstand van 11-15 de rust in ging.

In de rust werd het spel besproken en de aandachtspunten benoemd door coach Rick Duinkerken. HHV moest gemotiveerd en fel de kleedkamer uit komen om de wedstrijd af te kunnen sluiten met een overwinning.

Spannende slotfase

Ondanks dat HHV alles op alles stelde om de wedstrijd te draaien, was het niet de partij die als eerste scoorde. Beide teams scoorden waardoor in eerste instantie het verschil gelijk bleef. Toch wist HHV langzamerhand in te lopen en kwamen de Hollandschevelders met een stand van 19-19 op gelijke hoogte. Het bleef vervolgens gelijk opgaan. In een spannende slotfase waar HHV na een kleine achterstand weer terug kwam tot een gelijke hoogte trok de thuisspelende partij aan het kortste eind. Met nog een ogenblik op de klok en een gelijke stand van 24-24 werd er een fout gemaakt door HHV onder korf waardoor na het maken van een strafworp Oranje Zwart op voorsprong kwam. Ondanks nog een vluchtige poging van HHV was het niet mogelijk om het weer gelijk te maken en floot scheidsrechter Van Dijk de wedstrijd af.

Aankomende zaterdag speelt HHV1 uit in Vaasen tegen Regio. Dit is eveneens een bekende van de Hollandschevelders. Het tweede team heeft een weekend vrijaf en zal weer het veld betreden na de voorjaarsvakantie.

Nieuws

menu