HHV ten onder tegen Flamingo's

HHV wist na een goede start de Flamingo's niet bij te houden met de score.

HHV wist na een goede start de Flamingo's niet bij te houden met de score. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

De eerste thuiswedstrijd van HHV was tegen een nieuwe tegenstander: Flamingo’s 1 uit Buitenpost. Beide ploegen kenden een goede start van de zaalcompetitie en wisten de vorige speelronde met overtuigende cijfers te winnen. Het beloofde daarom op voorhand een leuke en spannende wedstrijd te worden.

HHV startte in de wel bekende opstelling met in de aanval: Mandy Schuring, Laura Doldersum, Sem Dekker en Jarno Hein. De verdediging bestond uit: Estelle Boes, Birgit Strijker, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert. De wedstrijd stond onder de leiding van scheidsrechter A.R. Dalmolen. De wedstrijd begon sterk voor de thuisploeg die gelijk met twee goede aanvallen de stand naar 2-0 wist te brengen door doelpunten van Laura Doldersum en Mandy Schuring. De tegenstander reageerde hier goed op door snel de stand gelijk te brengen naar 2-2. In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd waren de ploegen gelijk aan elkaar en was het verschil nooit meer dan 1 doelpunt. Daarna wist Flamingo’s de korf wat makkelijker te vinden en gingen we rusten met een stand van 7-10.

Achterstand te groot

In rust gaf trainer/coach Rick Duinkerken de ploeg goede tips mee om met meer vertrouwen aan de tweede helft te beginnen. Flamingo’s wist veel druk te geven waardoor HHV andere lijnen moest gaan lopen en meer met de aangeef moest gaan spelen. De tweede helft kende een slechte start voor HHV en in een vrij korte periode was de stand 8-15. Dit was een moment voor Rick Duinkerken om een time-out aan te vragen om de tegenstand uit hun ritme te halen en de eigen ploeg weer op scherp te zetten. Na deze time-out probeerde HHV zich nog terug te vechten, alleen was de achterstand te groot om de wedstrijd te winnen. Met een eindstand van 18-26 floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Volgende week spelen HHV 1 en 2 een thuiswedstrijd tegen ROG uit Groningen. De aanvang van de wedstrijd van het eerste team is 18:20. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede om 17:05.