HHV start goed en wint in eigen huis

HHV liet Rood Wit met een nederlaag huiswaarts gaan.

HHV liet Rood Wit met een nederlaag huiswaarts gaan. Foto: Andre Weima Fotografie Tel: 0650

HHV trad zaterdag aan tegen Rood-Wit in Hollandscheveld. Het weer was goed, de toeschouwers zaten er klaar voor en na de nederlaag van vorige week was de ploeg extra gemotiveerd om een goeie pot te spelen.

Vrijdag 17 September was er voor alle jeugdteams van HHV een avond georganiseerd om spandoeken te maken voor de selectie van HHV. Hierdoor waren we als selectie gebrand om de punten in Hollandscheveld te houden! Om 15:30 floot scheidsrechter R.J. Jalvingh de wedstrijd in met in de aanval: Richard Botter, Corneel Kikkert, Laura Doldersum en Janique Zomer. In de verdediging startten: Jarno Hein, Ruben Biemolt, Birgit Strijker en Mandy Schuring. Aan de kant starten Stef Zwartscholten en Estelle Boes.

Goed begin

HHV begon goed aan de wedstrijd door gelijk in de eerste aanval te scoren met een afstandsschot van Richard Botter, 1-0. Rood-Wit wist hier goed op te reageren en bracht de stand naar de 3-1. Hierna scoorde HHV 4 maal met doelpunten van Jarno Hein, Janique Zomer en Ruben Biemolt. Rood-Wit vroeg gelijk een time-out aan. Na de time-out begon Rood-Wit beter te spelen en wist de stand gelijk te brengen naar 7-7. Met nog maar een paar minuten te gaan voor de rust, besloot HHV er een schepje bovenop te doen zodat ze met een voorsprong de rust in konden. Birgit en Mandy slaagden hierin met 2 mooie afstand schoten waarmee HHV de rust in ging met een 9-7 stand op het scorebord.

Meer overtuiging

Rick Duinkerken vertelde in de rust dat HHV met meer overtuiging moest gaan spelen en dat de tegenstanders beter ‘gelezen’ moesten worden. Hij gaf beide vakken goeie tips die we in de tweede helft waar moesten gaan maken! Beide ploegen kwamen sterk uit de kleedkamer en begonnen gelijk met scoren. Met een stand van 10-8 begon Duinkerken te wisselen en kwam Estelle Boes voor Mandy Schuring in het vak. Schuring kwam er gelijk weer in voor Janique Zomer. Na deze wissel wist HHV het verschil te vergroten naar 14-10. Rood-Wit vroeg weer een time-out aan. Tijdens deze time-out vertelde Rick Duinkerken dat HHV nu niet moest verzwakken en het verschil moest gaan uitbreiden. Na deze time-out maakte Richard Botter plaats voor Stef Zwartscholten. Rood-Wit kwam beter uit de time-out en wist het verschil te verkleinen naar 16-14. HHV reageerde hierop met een time-out. Rick gaf aan dat in de laatste 10 minuten van de wedstrijd alles gegeven moest worden om zeker te zijn dat de winst in Hollandscheveld zou blijven. Al snel na de time-out wisten Estelle Boes, Jarno Hein en Corneel Kikkert de korf te vinden en sloot Birgit Strijker de wedstrijd met een eindstand van 20-16!

Volgende week zaterdag 25 september speelt HHV 2 tegen ASVD 3 in Dronten om 14:00. Daarna speelt HHV 1 tegen Regio’72 1 in Vaassen om 15.30. Beide ploegen zullen uiteraard hun best gaan doen om alle punten mee te nemen richting Hollandscheveld.