HHV pakt door winst op DIO belangrijke punten in de driestrijd om de tweede plaats in de competitie en daarmee mogelijke promotie

HHV wisselt door de overwinning van plek met DIO. Foto: André Weima

HHV speelde dit weekend tegen DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK. In de eerste ontmoeting december afgelopen jaar konden de Hollandschevelders de overwinning niet in de wacht slepen. Bij aanvang van de wedstrijd stond HHV slechts één punt achter DIO. Uitkomst van deze partij. Een overwinning zou dus niet alleen een revanche betekenen, maar ook een stijging in de ranglijst. Met een 21-13 eindstand mocht HHV zichzelf dus dubbel feliciteren.

In de eerste ontmoeting werd verloren met 24-20. Bij aanvang van de wedstrijd afgelopen zaterdag stond HHV op de ranglijst op één punt achterstand ten opzichte van de tegenstander. DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK deelde de tweede plaats met ROG uit Groningen. Aangezien de nummer twee dit jaar ook promoveert was het een cruciale wedstrijd in de strijd om de tweede plaats. In de aanval startte Mandy Schuring, Estelle Boes, Sem Dekker en Jarno Hein. De verdediging bestond uit Sanne de Haas, Janique Zomer, Ruben Biemolt en Corneel Kikkert.

HHV opent de score

Het was HHV dat de score opende. Nadat de uitspelende partij eveneens scoorde wist HHV een ruime voorsprong op te bouwen. De Hollandschevelders zetten verdedigend voldoende druk en deden reboundend goede zaken. Dit resulteerde in aanvallen die herhaald konden worden. Dit zorgde er ook voor dat er verdedigend minder kansen konden genomen worden door de Friezen. Tot een stand van 9-2 leek er geen vuiltje aan de lucht. Echter verzwakte de thuisspelende partij waardoor de voorsprong van de Hollandschevelders geringer werd. Er werd gerust met een stand van 10-5. In de rust werd de focus terug gebracht. Coach Rick Duinkerken droeg tips en oplossingen aan. Zaak was om scherp de kleedkamer uit te komen zodat HHV het zich zelfde niet onnodig lastig zal maken.

HHV trekt teugels aan

In de tweede helft kwam DIO/Donkerbroek/ODIS/VZK als eerste tot score. HHV wist op het juiste moment de teugels aan te trekken waardoor stand voor de Hollandschevelders niet penibel werd. De blauw witten wisten zowel scorend als verdedigend de draad op te pakken. Uiteindelijk gaf scheidsrechter R van der Broek het laatste fluitsignaal bij een stand van 21-13. Door deze overwinning is HHV naar de tweede plaats gestegen in de tweede klasse A. Mede concurrent ROG uit Groningen verloor van DWA/ARGO. Nu HHV de tweede plaatst heeft bemachtigd hebben de Hollandschevelders promotie in eigen hand. HHV zal komende weken moeten winnen om promotie te bewerkstelligen. Het tweede team had minder succes. Er werd gespeeld tegen AVO 3 uit Assen. Er werd verloren met 6-18. De nederlaag kwam niet volledig onverwachts. In tegenstelling tot de Hollandschevelders die tegen degradatie strijden staat er bij de Assenaren nog weinig in de weg om het seizoen als kampioen af te sluiten. Volgende week spelen beide selectie teams uit tegen de Hoeve in Noordwolde.

Nieuws

menu