HHV laat de winst afsnoepen door een sterk terugkomend De Hoeve dat degradatie wil voorkomen

HHV hier afgelopen week winnend tegen DIO. Foto: André Weima

In de strijd voor promotie naar de eerste klasse was het voor HHV de wedstrijd tegen De Hoeve te winnen. Voor de thuisploeg was het noodzaak de punten in huis te houden om degradatie te voorkomen. In een gelijk opgaande strijd bleek De Hoeve nipt de langste adem te hebben.

De vorige keer dat de teams elkaar troffen was op 14 januari. Deze thuiswedstrijd voor de Hollandschevelders verliep zeer goed. Met een tribune vol publiek werd deze ‘juich-wedstrijd’ overtuigend gewonnen door de Plus Cappendijck-formatie. De eindstand werd 16-7. Hoewel deze stand in het achterhoofd van de Hollandschevelders zat, werd de tegenstander niet onderschat; alles kan gebeuren in deze competitie. In de aanval startten Jarno Hein, Sem Dekker, Mandy Schuring en Estelle Boes. Het verdedigende vak bestond uit Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Janique Zomer en Laura Doldersum.

Moeizame start

De wedstrijd startte moeizaam. De Hoeve opende het scoren met drie doelpunten. HHV wist deze streak te onderbreken met een doelpunt, maar de Hoeve ging vrolijk door. Nadat de tegenstanders weer een doelpunt zetten, besloot coach Rick Duinkerken een time-out aan te vragen. Na wat oppeppende woorden van de coach betraden de spelers het veld. Het verschil moest niet groter worden, en dit lukte aardig. Hoewel de Hoeve na deze time-out nog twee doelpunten wist te scoren, begon HHV weer mee te spelen en vielen ook aan de kant van de Hollandschevelders de doelpunten. Langzaamaan kroop HHV naar een gelijke score, dit werd echter niet gehaald voor de rust. De ruststand bedroeg 11-8. In de rust gaf coach Rick Duinkerken aan dat er duidelijker moest worden gespeeld. Daarnaast werden ook de nodige persoonlijke tips aan spelers gegeven zodat het team weer fris de tweede helft in kon gaan.

Nek aan nek

Na de rust werd vrijwel om beurt gescoord door beide partijen. Hier en daar viel een strafworp en de score bleef erg dicht bij elkaar liggen. Tot op de laatste minuut bleef het scoreverschil nihil. Met nog twee minuten op de klok stond HHV met twee punten voor, waarmee de wedstrijd normaal gesproken gespeeld lijkt. Toch bleek de Hoeve nog niet klaar, er werden nog drie doelpunten gescoord waarmee de winst HHV ontglipte. Eindstand: 22-21. Deze uitslag betekent voor HHV dat wanneer het nog wil meespelen voor promotie, de komende twee wedstrijden gewonnen moeten worden. Volgende week reist HHV af naar Winsum voor de wedstrijd tegen DWA/Argo 1, het team dat momenteel op de zesde plek in de competitie staat. HHV zal de komende weken alles geven voor de laatste twee zeer belangrijke wedstrijden en hoopt hiermee de promotie te kunnen behalen.

Nieuws

menu