HHV door naar kwartfinale

HHV op deze archieffoto in actie tegen Emmeloord. Foto: André Weima

De korfballers van HHV hebben woensdagavond de tweede ronde gespeeld van het J. Mulder bekertoernooi. Door winst tegen de Granaet (17-12) moest HHV het nu opnemen tegen de voor hen onbekende DWA/ARGO. Een ploeg die ook in de tweede klasse uitkomt. Het beloofde dan ook een spannende avond te worden.

Voordat de wedstrijd begon werden de Hollandschevelders goed op scherp gezet door trainer/coach Rick Duinkerken. Bij de warming-up was iedereen al scherp en gebrand om de winst eruit te slepen. In de aanval begonnen: Jarno Hein, Stef Zwartscholten, Mandy Schuring en debutant Anouk Koopman. Dit vak begon goed en wist binnen de eerste minuut al de 1-0 op het scorebord te zetten. De verdediging: Corneel Kikkert, Ruben Biemolt, Birgit Strijker en Estelle Boes. Zij wisten veel druk te zetten en kregen weinig kansen tegen. Hierdoor kon het aanvalsvak ook geduldig zoeken naar goede kans. In de derde minuut werd de 2-0 gemaakt. Toen de vakken gingen wisselen kwamen de spelers erachter dat ze de betere partij waren en beide vakken hadden zowel aanvallend als verdedigend de overhand. Dit was ook in de stand te zien want na 14 minuten spelen was het al 9-0. DWA/ARGO bleef desondanks doorzetten en liet zich niet zo makkelijk uit het veld slaan. Maar door de verdedigende druk van HHV wisten de gasten moeilijk tot kansen te komen. HHV daarentegen bleef doorgaan met scoren. De ruststand: 16-5.

Moeizamer

De tweede helft begon HHV wat moeizamer want de korf werd niet zo makkelijk meer gevonden. Beetje bij beetje kwam de scherpte weer terug en liep HHV verder uit. Na 10 minuten was de stand 20-5. Voor HHV was dit ook een prima wedstrijd om wat door te wisselen. Sem Dekker mocht zijn minuten maken voor Ruben Biemolt. Richard Botter kwam erin voor Stef Zwartscholten. Sem wist meteen tot scoren te komen. HHV had niet meer de focus van de eerste helft maar liep rustig uit. Met nog 7 minuten te spelen kwamen Ruben en Stef weer terug in het veld voor Jarno en Corneel. De stand was toen 25-7. Het publiek wou toch graag zien dat de thuisploeg naar de 30 doelpunten ging werken. Dit was in deze wedstrijd niet onmogelijk. Helaas kon HHV dit niet bewerkstelligen en uiteindelijk was de uitslag 28-9. Voor HHV betekent dit dat het team, na de zaalcompetitie, verder bekert in het toernooi. De loting zal bepalen wie de volgende tegenstander zal worden.

Zaterdag staat er een moeilijke wedstrijd op het programma. Dan moet HHV uit in Lelystad tegen de koploper Exakwa. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Nieuws

menu