HAC'63-jeugd streed om nationale titels

Op de atletiekbaan.

Op de atletiekbaan. Foto: Pixabay

Amersfoort was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de junioren A en B die op jacht waren naar de nationale titels. HAC’63 was met 3 deelnemers vertegenwoordigd. Britt Roos en Wouter de Roo kwamen op vrijdag als eersten in actie. Beiden moesten zich op de 800 meter zien te kwalificeren voor de finale.

Wouter kwam helaas niet verder dan een vijfde plaats in zijn serie. Met zijn tijd van 2;06,48 behoorde hij ook niet tot de tijdssnelsten. Met een tijd van 2:18,95 was Britt niet alleen de winnaar van haar serie maar tegelijkertijd ook de snelste van de dag. Zij kwalificeerde zich zodoende voor de finale die een dag later gelopen zou worden.

Ook in de finale wist Britt als eerste de finishlijn te passeren. Ze moest er ditmaal meer voor vechten en aanzienlijk sneller lopen waardoor haar tijd van 2:16,30 haar het goud bezorgde. Veel tijd om te genieten van haar prestatie had Britt niet, want twee uur na haar gouden race stond ook de 1500 meter op haar te wachten. Ook op dit onderdeel wist de Ruiner atleet zich naar een podiumplaats te snellen. Ditmaal was het een zilveren medaille die ze in ontvangst mocht nemen.

Discuswerpen en kogelstoten

Op zondag kwam Rebecca Leune in actie op de onderdelen discuswerpen en kogelstoten. Rebecca had niet veel geluk bij het discuswerpen. Haar eerste worp zag ze als ongeldig eindigen en haar tweede en enige geldige worp bleef ruim onder haar persoonlijk record dat ze een twee werkend eerder neerzette. Ook bij het kogelstoten kwam Rebecca niet in de buurt van een podiumplaats en eindigde met 10,15 meter als beste poging op de achtste plaats.