HAC '63 houdt jubileumeditie van 4 mijl run

HAC'63 houdt 4 Mijl run. Van links naar rechts: Wim Hut, Gertjan de Haan, Hermien Koerts en Jacqueline ten Brummelhuis. Foto: Charlene Okken

Atletiekvereniging HAC ‘63 houdt dinsdag 31 mei voor de twintigste keer de 4 mijl run. De organisatie is trots op dit jubileum.

„Als wedstrijdorganisatie blikken wij graag even terug naar het ontstaan van de wedstrijd”, vertelt Gert Jan de Haan. Hij is niet alleen actief lid van HAC ‘63, ook is hij hoofdsponsor van de Primera de Haan 4 mijl run. „De wedstrijd begon als een onderlinge wedstrijd voor HAC’63 atleten om de wedstrijd hardheid aan het begin van het wegwedstrijd seizoen te testen. Dit was nog op de oude atletiekbaan.” Al sinds het begin steunt De Haan de wedstrijd. „Met de komst van de Cascaderun groeide de wedstrijd uit tot een serieuze avondwedstrijd voor iedereen uit Hoogeveen en omstreken. De Primera de Haan 4 mijl (6.436 m) is met 10 dagen voor de start van de Cascaderun een ultieme testwedstrijd voor deze loop. Op topavonden stonden er tot 400 deelnemers aan de start.”

Start

Door coronaperikelen is de wedstrijd dit jaar uitgesteld van maart naar 31 mei. „Als organisatie zijn wij dan ook zeer verheugd dat wedstrijd kan doorgaan. Het startschot van de wedstrijd valt om 19.30 uur. De start is op de atletiekbaan van HAC’63, waarna de atleten drie rondes buiten de baan afleggen.

Voor inschrijven kan tot 27 mei op www.inschrijven.nl en op de dag zelf tot 19.00 uur in het Activum Sportveldenweg 2 Hoogeveen.

Nieuws

menu