Gramsbergen maatje te groot voor Elim

Gramsbergen was net een maatje te groot voor Elim.

Gramsbergen was net een maatje te groot voor Elim.

Het publiek was zaterdag in grote getale afgekomen op het sportpark Hoge Holt in Gramsbergen. Voor veel mensen weer eens lekker langs de lijn staan om te genieten van het mooie voetbalspelletje. Onder toeziend oog van scheidrechter Moed werd een minuut stilte in acht genomen voor het te jong overleden lid en speler G. Pijlstra. Trainer E. Sikkes had vanmiddag zijn opstelling tot het laatste moment geheim gehouden want de omroeper moest deze schuldig blijven bij het opkomen van het veld.

Elim trapte af, maar was kennelijk behoorlijk onder de indruk van de minuut stilte want voor ze het door hadden lag de bal al achter Terpstra in de goal. Een snelle aanval over de rechtervleugel na een fout in de verdediging werd door Houtman tot goal gepromoveerd (1-0). Terpstra moest daarna alweer snel in actie komen na een eerste corner voor Gramsbergen, waaruit Schuldink een enorme kopkans van dichtbij kreeg. Een afstandsschot van V.d. Veen ging vervolgens hard over. Elim deed iets terug maar een goede voorzet van Njagul werd door Klomp om zeep geholpen. Halverwege deze helft was het Houtman, die vanaf links de bal laag voor bracht en iedereen binnen de Elimmer verdediging miste zodat het voor V.d. Veen een makkie was om binnen te tikken (2-0).

Snelle uitvallen

Een snelle uitval van Elim werd door Willems opzettelijk met de hand onderbroken en dat leverde hem de eerste gele kaart op deze middag. Aan de andere kant was het Schuldink, die Houtman op maat bediende maar deze zag zijn harde schot met een katachtige reflex gepareerd door Terpstra. Ook een van richting veranderde corner bracht gelukkig niet voor de rust de 3-0 op het scorebord. Terpstra moest vervolgens weer een redding brengen uit een corner en werd door de sterke Boertien al wegkoppende mee geholpen. Hiddink kwam nog vervelend in botsing met spits Klomp en moest de eerste blessure behandeling ondergaan. Het laatste wapenfeit van deze helft was een gele kaart voor D. Doldersum die iets te pittig doorging op Willems.

Keepers brengen redding

Direct na rust was het de gevaarlijke Houtman die Terpstra tot een geweldige redding moest dwingen. Een gele kaart voor J. Benjamins was niet nodig geweest maar de overtreding op Jager deed scheidsrechter Moed anders besluiten. De tegenactie van Jager was een hard afstandsschot op de horizontale ligger. J. Benjamins moest het ontgelden want de volgende overtreding op hem leverde Jager geel op. De vrije trap hieruit werd door D. Doldersum met een kopbal via de paal over de achterlijn gewerkt. De eerste Gramsberger corner werd door Seinen van dichtbij overgeschoten, waar hij normaal tussen de palen was belandt. Een corner van Prijs werd door de koppende Klomp gered door keeper Kosters. Hierna werd Klomp gewisseld door M. Doldersum.

Moed niet opgegeven

Prijs, die onderuit werd gehaald buiten de 16, zag zijn vrije bal koppend door Kieft in de handen van keeper Kosters verdwijnen. Een snelle aanval bracht M. Doldersum in een goede positie om te scoren maar Kosters was ver en op tijd uit zijn goal om de bal hard weg te maaien. Ook een hard schot van Prijs werd door hem gestopt. Door knullig balverlies op het middenveld was het Schuldink die de 3-0 liet noteren. Hiermee dacht iedereen dat het wel gedaan was. Elim gaf echter de moed niet op, want een schot op de paal van Doldersum had ook zo de 3-1 kunnen zijn en de kans voor Diphoorn de 3-2. Hierna volgenden enkele wissels aan beide zijden en kreeg Elim meer grip op het spel. J. Benjamins kreeg uiteindelijk de eer om een geplaatste eretreffer te scoren maar de wedstrijd liep toen al tegen het einde (3-1). Ook M. Doldersum kreeg nog een dot van een kans maar zag zijn bal in het zijnet verdwijnen. Helaas zat het Elim vanmiddag niet mee maar er zijn voldoende aanknopingspunten voor trainer Sikkens om verder mee te gaan. Volgende week speelt Elim haar eerste thuiswedstrijd tegen Drenthina uit Emmen.

Man of the match: L. Terpstra

Opstelling sc Elim: L. Terpstra, E. Njagul, W. Boertien, Y. Benjamins, R. Prij, J. Doldersum, (74. B. Koops), D. Doldersum, D. Diphoorn, J. Benjamins, H. Klomp (60. M .Doldersum), J. Prijs, (85. A. Benjamins).