Golfen in een magisch landschap met oliebollen na afloop

De prestigieuze ‘oliebollenwedstrijd’ stond zaterdag op het programma.

De prestigieuze ‘oliebollenwedstrijd’ stond zaterdag op het programma. Foto: Andre Weima Fotografie

Enkele tientallen enthousiaste golfers spoeden zich zaterdag door de klapdeuren van Hotel Restaurant Martensplek in Tiendeveen. Met frisse moed aan een kop koffie of warme chocomel met slagroom, klaar om de laatste golfwedstrijd van het seizoen aan te gaan: de prestigieuze ‘oliebollenwedstrijd’.

De wedstrijdcommissie brieft alle aanwezigen, waarna ze zich over de golfbaan verspreiden. De achttien holes liggen er ook in deze winterse omstandigheden keurig bij. Met schitterend uitzicht en middenin natuur onder een pak sneeuw, blijkt ook nu weer dat de golfsport aan populariteit wint. Waar in het verleden ‘de grijze golf’ zich over de baan verspreidt, lijkt ook de jeugd de weg naar Golfclub Martensplek te vinden.

Prijsjes

Frequent oefenen betaalt zich uit, want Sam Woo gaat er met een van de prijzen vandoor en ook Ellen Mutsaerts en Rolf Bouwmeester pikken een prijsje mee.

Waar het natuurlijk écht om draait zijn de oliebollen die na de wedstrijd, onder luidkeels ‘Fore’ geroep, over de tafels verspreid worden. Een klein bergje poedersuiker, een toefje slagroom over de warme choco, een mens is gauw tevreden.

Die oliebollen, overigens, laten volgens sommigen wat lang op zich wachten. De uitbaters van het - zeer recent overgenomen - restaurant hebben niet helemaal in de gaten dat het niet op afroep gaat, maar uiteindelijk gaat alles schoon op.

Nieuwe leden

De wedstrijdcommissie spreekt zich nog even in positieve zin uit over de opkomst. Er zijn veel meer deelnemers dan vooraf verwacht. Het doet de commissie goed en het past in het positieve beeld van afgelopen seizoen waarbij vele trouwe leden, maar ook nieuwe leden met rasse schreden over de green(s) wandelden.

Het terras van het restaurant is gezellig verlicht met lampjes en brandende vuurtjes en blijkt een ideale plek om deze zeer geslaagde editie af te sluiten.

Er is nog een aantal activiteiten deze decembermaand, met name op de recent aangelegde Pitch & Putt baan, waarbij het nieuw geïntroduceerde ‘Moonlight Golf’ - inderdaad, met lichtgevende balletjes - nog enkele keren op de agenda staat.